Salamura Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller
1 kilo salamura yaprak
4 su bardağı pirinç
1 büyük uzunluk soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı biber-domates salçası
2 -3 adet domates rendesi (konserve olursa 500 ml kavanozun yarısı)
2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
Üzeri İçin;
1 adet yuvarlak dilimlenmiş limon
1 yemek kaşığı biber domates salçası
4.5- 5 su bardağı sıcak su
Salamura Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel yapraklarımızı (salamura ise sıcak suda yarım saat bekletin) güzelce yıkayıp suyunu süzüyoruz.
İç harcını hazırlayalım,soğanı rendeleyin suyunu süzün.
Sarımsağı rendeleyin,pirinci yıkayıp süzün harca ekleyelim.
Domates püresini,salçayı,baharatları ve zeytinyağı ekleyip güzelce karıştıralım.
Süzülen yapraklarımızı saplarından ayıralım,damarlı tarafı size gelecek formda tepsiye koyalım,iç harcını ortasına koyup kenarlarından kapatarak yuvarlayarak saralım.
Her bir yaprağımıza tıpkı süreci uygulayarak sarmasını bitirelim.
Ben sarmaları tencereye dik olarak sıraladım ve üzerine limonları dizdim.
Salçayı,zeytinyağı ve sıcak suyu karıştırıp tencereye sarmaları üzerine döktüm.
Birinci açık ateşte su kaynayana kadar,kaynamaya başlayınca kısık ateşte 1 saate yakın pişirelim. (Biz yumuşak sevdiğimiz için 1 saate yakın pişirelim,daha canlı severler daha az pişirebilir. ) Afiyet olsun .
Salamura Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo salamura yaprak
4 su bardağı pirinç
1 büyük uzunluk soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı biber-domates salçası
2 -3 adet domates rendesi (konserve olursa 500 ml kavanozun yarısı)
2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
Üzeri İçin;
1 adet yuvarlak dilimlenmiş limon
1 yemek kaşığı biber domates salçası
4.5- 5 su bardağı sıcak su
Salamura Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel yapraklarımızı (salamura ise sıcak suda yarım saat bekletin) güzelce yıkayıp suyunu süzüyoruz.
İç harcını hazırlayalım,soğanı rendeleyin suyunu süzün.
Sarımsağı rendeleyin,pirinci yıkayıp süzün harca ekleyelim.
Domates püresini,salçayı,baharatları ve zeytinyağı ekleyip güzelce karıştıralım.
Süzülen yapraklarımızı saplarından ayıralım,damarlı tarafı size gelecek formda tepsiye koyalım,iç harcını ortasına koyup kenarlarından kapatarak yuvarlayarak saralım.
Her bir yaprağımıza tıpkı süreci uygulayarak sarmasını bitirelim.
Ben sarmaları tencereye dik olarak sıraladım ve üzerine limonları dizdim.
Salçayı,zeytinyağı ve sıcak suyu karıştırıp tencereye sarmaları üzerine döktüm.
Birinci açık ateşte su kaynayana kadar,kaynamaya başlayınca kısık ateşte 1 saate yakın pişirelim. (Biz yumuşak sevdiğimiz için 1 saate yakın pişirelim,daha canlı severler daha az pişirebilir. ) Afiyet olsun .
Salamura Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı