Son konular

Salçalı Atıştırmalık Çubuklar

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Salçalı Atıştırmalık Çubuklar Tanımı İçin Malzemeler
150 gram yumuşacık tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tozbiber
1 çay kaşığı kekik
2 yemek kaşığı mısır unu
Aldığı kadar un
Tuz

Salçalı Atıştırmalık Çubuklar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına tereyağı, salçaları, tozbiberi, kabartma tozunu alın kaşıkla düzgünce karıştırın.
Daha sonra damak tadınıza nazaran kekik ekleyin ve iki yemek kaşığı mısır unu ek edin.
Yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyin, salçanın tuzuna nazaran gerekiyorsa tuz atın biraz daha karıştırın.
Ununu azar azar ekleyerek ele yapışmayan fakat yumuşacık bir hamur oluncaya kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın, tezgah üzerinde ince uzun çubuklar yapın.
Kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika kadar pişirin ( her vakit ki üzere tekrar kendi fırınınızın ayarına nazaran pişirme yapabilirsiniz ).Afiyetler olsun.
Salçalı Atıştırmalık Çubuklar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt