Salçalı But Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
4 adet but
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
Tuz
1 ,5 su bardağı sıcak su
Salçalı But Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Butların derisini almadan bıçakla bi kaç çizik atıp baharat tuz yağ ekleyip harmanlıyoruz.
1 saat kadar dinlenirse daha güzel olur.
Tavaya dizip kızarana kadar güzelce pişiriyoruz kapağı kapalı şekilde.
Sonra salçayı sıcak su ile açıp pişen butların üzerine ekliyoruz. Suyunu hafif çekene kadar kapağı kapatıp pişiriyoruz. Afiyet olsun Ben harmanladığım kapda yaptım salçalı suyu çünkü kalan baharat filn hepsi karışsın diye☺.
Salçalı But Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet but
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
Tuz
1 ,5 su bardağı sıcak su
Salçalı But Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Butların derisini almadan bıçakla bi kaç çizik atıp baharat tuz yağ ekleyip harmanlıyoruz.
1 saat kadar dinlenirse daha güzel olur.
Tavaya dizip kızarana kadar güzelce pişiriyoruz kapağı kapalı şekilde.
Sonra salçayı sıcak su ile açıp pişen butların üzerine ekliyoruz. Suyunu hafif çekene kadar kapağı kapatıp pişiriyoruz. Afiyet olsun Ben harmanladığım kapda yaptım salçalı suyu çünkü kalan baharat filn hepsi karışsın diye☺.
Salçalı But Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı