Salçasız Patetesli Kereviz Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
1 adet büyük uzunluk kereviz
1 adet büyük patates
1 adet havuç
1 adet köy biberi
1 adet kapya biber
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz toz şeker
Yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
2 su bardağı su
1 türk kahve fincanı sızma zeytinyağı
Kerevizi bekletmek için;
1 adet küçük uzunluk limonun suyu
Salçasız Patetesli Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kaba su koyalım limon suyu koyalım kerevizi soyalım iri küp doğrayalım, limonlu suya koyalım kerevizin kararmaması için patateside soyalım iri küp doğrayalım onu da limonlu su olan kaba koyalım.
Biberlerin çekirdeğini çıkaralım küçük doğrayalım havucu soyalım, küçük küp doğrayalım tencereye yağı koyalım soğanı havucu biberleri koyalım 2-3 dakika kavuralım.
Sonra yıkayıp süzdüğümüz patatesleri kerevizleri ek edelim karıştıralım tuzu, şekeri, karabiberi serpelim yıkadığımız bulguru ekleyip, bir karıştıralım.
Oda sıcaklığındaki suyu verelim fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte 40-45 dk denetim ederek pişirelim isteğe nazaran üzerine limon sıkarak tüketilebilir afiyet olsun.
Salçasız Patetesli Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet büyük uzunluk kereviz
1 adet büyük patates
1 adet havuç
1 adet köy biberi
1 adet kapya biber
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz toz şeker
Yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
2 su bardağı su
1 türk kahve fincanı sızma zeytinyağı
Kerevizi bekletmek için;
1 adet küçük uzunluk limonun suyu
Salçasız Patetesli Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kaba su koyalım limon suyu koyalım kerevizi soyalım iri küp doğrayalım, limonlu suya koyalım kerevizin kararmaması için patateside soyalım iri küp doğrayalım onu da limonlu su olan kaba koyalım.
Biberlerin çekirdeğini çıkaralım küçük doğrayalım havucu soyalım, küçük küp doğrayalım tencereye yağı koyalım soğanı havucu biberleri koyalım 2-3 dakika kavuralım.
Sonra yıkayıp süzdüğümüz patatesleri kerevizleri ek edelim karıştıralım tuzu, şekeri, karabiberi serpelim yıkadığımız bulguru ekleyip, bir karıştıralım.
Oda sıcaklığındaki suyu verelim fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte 40-45 dk denetim ederek pişirelim isteğe nazaran üzerine limon sıkarak tüketilebilir afiyet olsun.
Salçasız Patetesli Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı