Şalgamlı Bulgur Salatası Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı bulgur “iri bulgur”
3 su bardağı acılı şalgam suyu
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sonradan eklenecek gereçler;
1 adet küçük kıvırcık
1 bağ maydanoz
2 adet kuru soğan
5 adet yeşil soğan
5 adet salatalık turşusu
2 adet salatalık
1 çay bardağı nar ekşisi
1 adet limon
Şalgamlı Bulgur Salatası Tanımı Yapılışı
Bulgur hariç tüm materyaller tencereye konur.
Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz ve bulgur eklenir.
Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Yeşillik gereçleri incecik kıyılır.
Salatalık turşusu minik halde doğranır.
Soğuyan bulgura eklenir.
Nar ekşisi ve limon eklenir servis tabağına alınıp dilediğini üzere süsleyip servis edebilirsiniz.
2 su bardağı bulgur “iri bulgur”
3 su bardağı acılı şalgam suyu
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sonradan eklenecek gereçler;
1 adet küçük kıvırcık
1 bağ maydanoz
2 adet kuru soğan
5 adet yeşil soğan
5 adet salatalık turşusu
2 adet salatalık
1 çay bardağı nar ekşisi
1 adet limon
Şalgamlı Bulgur Salatası Tanımı Yapılışı
Bulgur hariç tüm materyaller tencereye konur.
Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz ve bulgur eklenir.
Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Yeşillik gereçleri incecik kıyılır.
Salatalık turşusu minik halde doğranır.
Soğuyan bulgura eklenir.
Nar ekşisi ve limon eklenir servis tabağına alınıp dilediğini üzere süsleyip servis edebilirsiniz.