Şam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
2,5 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tepeleme karbonat
Üzerine
1 çay bardağı kavrulmuş tuzsuz fıstık
Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker
2, 5 su bardağı su
4 5 damla limon
Şam Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kapta şeker, yoğurt ve sıvı yağı pürüzsüz kıvam alıncaya kadar iyice çırpılır.
İrmik, karbonat, vanilya eklenip tekrar tel çırpıcı ile çırpılır.
Un kontrollü şekilde ilave edilip çırpılır.
Yağlanmış kare borcama hazırlanan harç dökülür.
Eliniz ile bastırarak her tarafı eşit şekilde yayılır.
2′ ye ayrılmış fıstıklar da üzerine düzenli bir şekilde dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir.
Şerbeti için şeker, su küçük bir tencerede kaynatılır.
Kaynadıktan sonra içine limon eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır.
Tatlı fırından alındıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için beklenir. 5 dakika kadar sonra keskin bir bıçakla dilimlere ayrılır.
İlk şerbet tatlının üzerine gezdirilir. Şerbeti.
Çekmesi için üzerine büyük bir tepsi kapatılıp 1-2 saat bekletilir.
Şam Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
2,5 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tepeleme karbonat
Üzerine
1 çay bardağı kavrulmuş tuzsuz fıstık
Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker
2, 5 su bardağı su
4 5 damla limon
Şam Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kapta şeker, yoğurt ve sıvı yağı pürüzsüz kıvam alıncaya kadar iyice çırpılır.
İrmik, karbonat, vanilya eklenip tekrar tel çırpıcı ile çırpılır.
Un kontrollü şekilde ilave edilip çırpılır.
Yağlanmış kare borcama hazırlanan harç dökülür.
Eliniz ile bastırarak her tarafı eşit şekilde yayılır.
2′ ye ayrılmış fıstıklar da üzerine düzenli bir şekilde dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir.
Şerbeti için şeker, su küçük bir tencerede kaynatılır.
Kaynadıktan sonra içine limon eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır.
Tatlı fırından alındıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için beklenir. 5 dakika kadar sonra keskin bir bıçakla dilimlere ayrılır.
İlk şerbet tatlının üzerine gezdirilir. Şerbeti.
Çekmesi için üzerine büyük bir tepsi kapatılıp 1-2 saat bekletilir.
Şam Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı