Samanyolu Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
5-6 adet orta uzunluk patates
5 adet orta uzunluk havuç
400 gram kıyma
2 adet orta uzunluk soğan
2 adet kırmızı yahut yeşil biber
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Çok az şeker, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber
Üzerine:
Sarımsaklı yoğurt
Maydanoz
Sebzeleri kızartma için;
Sıvı yağ
Samanyolu Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce tenceremize kıymamızı alalım.
Kıyma suyu bırakıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirelim.
Kıyma suyunu çekince soğanı, biberi, ve tereyağı ve sıvı yağı ekleyip kısık ateşte ateşte pişmeye bırakalım.
En son baharatları da ekleyip sosun özdeşmesi için kapağını kapatıp bir kaç dakika daha pişirelim.
Patates ve havucu çatala gelecek formda küçük küpler halinde doğrayalım.
Bol yağda kızartalım.
Servis tabağına patates ve havucu alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
En son kıymalı sosu ek edip, maydanoz ile süsleyelim. Sıcak olarak servis yapalım.
Samanyolu Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5-6 adet orta uzunluk patates
5 adet orta uzunluk havuç
400 gram kıyma
2 adet orta uzunluk soğan
2 adet kırmızı yahut yeşil biber
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Çok az şeker, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber
Üzerine:
Sarımsaklı yoğurt
Maydanoz
Sebzeleri kızartma için;
Sıvı yağ
Samanyolu Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce tenceremize kıymamızı alalım.
Kıyma suyu bırakıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirelim.
Kıyma suyunu çekince soğanı, biberi, ve tereyağı ve sıvı yağı ekleyip kısık ateşte ateşte pişmeye bırakalım.
En son baharatları da ekleyip sosun özdeşmesi için kapağını kapatıp bir kaç dakika daha pişirelim.
Patates ve havucu çatala gelecek formda küçük küpler halinde doğrayalım.
Bol yağda kızartalım.
Servis tabağına patates ve havucu alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
En son kıymalı sosu ek edip, maydanoz ile süsleyelim. Sıcak olarak servis yapalım.
Samanyolu Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı