Son konular

Şambali (İzmir’den Eşsiz Lezzet)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Şambali (İzmir'den Eşsiz Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
5 çay bardağı irmik
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı yoğurt (sulu olsun)
1 çay kaşığı karbonat (kabartma tozu değil)
2 yemek kaşığı pekmez (tepsiye sürmek için)
2 avuç kadar fıstık (kabukları sorulması için suya koyalım)
Şerbet
5 çay bardağı toz şeker
4,5 çay bardağı su
1-2 damla limon suyu

Şambali (İzmir'den Eşsiz Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbeti hazırlayıp soğumasını sağlayalım.Şekeri ve suyu ocağa alıp karıştırarak kaynatalım.
Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip ocağın altını kısalım ve beş dakika daha kaynatalım.
Ocaktan aldığımız şerbeti ılındığı vakit buzdolabına alalım.
Karıştırma kabına aldığımız şekeri ve sulu yoğurdu, şeker uygunca eriyene kadar çırpalım.
Sonra irmiği de ekleyelim, homojen karışmasını sağlamak için hafif hafif yoğuralım. Karbonatı da son olarak ekleyelim yoğurmaya devam edelim.
Tepsiyi yağlayalım, pekmez sürelim. Karışımı tepsiye yavaşça yayalım. Kaşığı yada elimizi suya batırarak eşit kalınlıkta olmasını sağlayalım.
Üzerine derin olmayan, tatlının dilimlerini aşikâr eder biçimde çizikler atalım.
Üzerine fıstık dizelim ve az sulandırılmış pekmez sürelim. 180 derece alt üst ayarlı fırına koyalım.25 dakika sonra tepsiyi fırından çıkarıp (kesilen yerlere tekrar hafif müdahale )
Önceden hazırlamış olduğumuz şerbetten bir kaç kaşık fırça yardımıyla tatlının üzerine sürelim. Tekrar fırına verelim ve düzgünce kızarana kadar pişirelim.
Üstü şerbetle de piştiği için kıtır bir katman oluyor.
Fırından çıkardığımız tatlımızın kesilen yerlerini büsbütün tekrar keselim ve şerbetin tamamını tepsiye dökelim.
Şerbeti düzgünce çekene kadar bekleyelim.
Bir kaç saat dinlendirdiğimiz vakit daha hoş olacak. Servis için kaymak ve tarçın olmazsa olmaz. Afiyet olsun:).
Şambali (İzmir'den Eşsiz Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Şambali Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı yoğurt 1/2 (yarım) su bardağı şeker 1/2 (yarım) su bardağı un 250 gram irmik 1 çay kaşığı karbonat 1 paket vanilya Süslemek İçin Fıstık Şerbeti İçin 2 su bardağı şeker 2,5 su bardağı su 2 damla limon suyu Şambali Tatlısı Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Şambali Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 2.5 su bardağı irmik ( 200 cc lik bardak) 1 su bardağı süt ( 200 cc lik bardak) 1 su bardağı şeker ( 200 cc lik bardak) 1 çay kaşığı karbonat Tepsiyi yağlamak için bir ölçü tereyağı Şerbeti için 2.5 su bardağı şeker 1.5 su bardağı su 1 dilim limon Tatlının...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Şambali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 2.5 su bardağı irmik 1.5 su bardağı yoğurt ( sulu kısmından ) 1 çay bardağı şeker 4 yemek kaşığı un 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı karbonat Üzerine ve tabanına sürmek için ; 2 yemek kaşığı pekmez 3 yemek kaşığı su Şerbeti için ; 3 su bardağı su 2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Şambali Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 5 su bardağı irmik 1.5 su bardağı bardağı toz şeker 2 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı karbonat Şerbeti için; 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su Çeyrek limon suyu Şambali Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Önce şerbetimizi yapalım suyun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Orjinal Şambali (Şam Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler Su bardağı ölçüsü 200 ml 2,5 su bardağı irmik 1 su bardağı toz şeker 1 silme çay kaşığı karbonat 1 su bardağından bir parmak eksik süt Üzerine sürmek için; 1 çay kaşığı pekmez 2 yemek kaşığı su Şerbeti için; 2,5 su bardağı toz şeker 1,5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Üst Alt