Şambali Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
2 buçuk su bardağı irmik
1 su bardağı bir parmak eksik şeker
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Şerbet için;
1,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
2,3 damla limon
Şambali Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İrmik, şeker, kabartma tozu bir kaba alalım karıştıralım.
Daha sonra sütü ekleyip karıştıralım.
Daha sonra streç sineması ile kabı saralım, 12 saat dolapta beklesin .Beklediği vakit çok hoş oluyor, fakat işiniz var çabucak bitsin diyorsanız 5 – 7 saat dolapta dinlenmesi lazım.
Şerbeti yapalım su, şeker iki üç damla limon ocakta kaynatalım.
Dolapta dinlenen hamuru çıkaralım bir borcama alalım.
Borcamın alt kısmına şerbet sürelim hafif ,sonra iç harcı dökelim.
Üzerini düzleyelim, düzledikten sonra keselim ,10 dk kenarda dinlensin.
Fırın 180 derece 30 dk pişirelim.Borcam fırın alalım.
Kaynayan şerbet ocaktan alalım soğusun.
Fırından tatlıyı alalım, kenara koyalım soğusun.
Kestiğimiz yerlerin üzerinde gidelim.
Daha sonra şerbet ve hamur soğuduğu anda şerbet dökelim ,2 saat dinlesin.
Not, Revani yumuşak oluyor bu biraz sert oluyor fakat şerbet çok dökmeyin çok tatlı olur tatlı sevmeyenler için az dökelim.
Afiyet olsun.
Şambali Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 buçuk su bardağı irmik
1 su bardağı bir parmak eksik şeker
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Şerbet için;
1,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
2,3 damla limon
Şambali Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İrmik, şeker, kabartma tozu bir kaba alalım karıştıralım.
Daha sonra sütü ekleyip karıştıralım.
Daha sonra streç sineması ile kabı saralım, 12 saat dolapta beklesin .Beklediği vakit çok hoş oluyor, fakat işiniz var çabucak bitsin diyorsanız 5 – 7 saat dolapta dinlenmesi lazım.
Şerbeti yapalım su, şeker iki üç damla limon ocakta kaynatalım.
Dolapta dinlenen hamuru çıkaralım bir borcama alalım.
Borcamın alt kısmına şerbet sürelim hafif ,sonra iç harcı dökelim.
Üzerini düzleyelim, düzledikten sonra keselim ,10 dk kenarda dinlensin.
Fırın 180 derece 30 dk pişirelim.Borcam fırın alalım.
Kaynayan şerbet ocaktan alalım soğusun.
Fırından tatlıyı alalım, kenara koyalım soğusun.
Kestiğimiz yerlerin üzerinde gidelim.
Daha sonra şerbet ve hamur soğuduğu anda şerbet dökelim ,2 saat dinlesin.
Not, Revani yumuşak oluyor bu biraz sert oluyor fakat şerbet çok dökmeyin çok tatlı olur tatlı sevmeyenler için az dökelim.
Afiyet olsun.
Şambali Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı