Şambali Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
2.5 su bardağı irmik ( 200 cc lik bardak)
1 su bardağı süt ( 200 cc lik bardak)
1 su bardağı şeker ( 200 cc lik bardak)
1 çay kaşığı karbonat
Tepsiyi yağlamak için bir ölçü tereyağı
Şerbeti için
2.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
1 dilim limon
Tatlının üzeri için
1 tatlı kaşığı pekmez ile karıştırılmış su
Şambali Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İrmik, süt, şeker birlikte el ile 10 dakika kadar kıvam alana kadar yoğurulur.
Üzerine karbonat ek edilir.
Tatlımız da tam olarak irmiğin yumuşaması için bu yoğurma sürecinden sonra en az 4 ile 5 saat beklemek kâfi olacaktır.
Bu bekleme müddetinden sonra 20 ye 20 kare bir borcam ya da tepsi tereyağı ile uygunca yağlanır tatlımız elimizle eşit biçimde tepsiye yayılır.
İyice her tarafı düzeltildikten sonra da üzerine pekmezli su sürülür.
Şekilde ki üzere dilimlenmiş olarak evvelce ısıtılmış fırında 175 derecede pişirilir.
Pişirme süreci başlayınca şerbet ateşe alınır tatlımız fırından çıkana kadar kısık ateşte şerbet kıvamlandırılır.
Tatlımız yarım saat pişdikten sonra fırından alınır dilim yerleri düzgünce belirtilir yine fırına verilir ve 15 dakika daha fırınlanır.
Üzeri kızarınca fırından alınan tatlımızın 2 dakika bekleyip birinci sıcağı çıkınca 3 kademeli olarak şerbeti verilir.
Tatlımızda şerbetimizde sıcak olmalıdır.
İlk şerbet verilir tatlı bunu çekince ikinci şerbette verilir ve akabinde 3 sefer şerbet verilir.
Ve tatlımız şerbeti çekene kadar beklenir.
Soğuyan ve şerbeti çekince tatlımız yer fıstığı ya da badem ile süslenerek servise hazırdır.Afiyetler olsun.
Şambali Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2.5 su bardağı irmik ( 200 cc lik bardak)
1 su bardağı süt ( 200 cc lik bardak)
1 su bardağı şeker ( 200 cc lik bardak)
1 çay kaşığı karbonat
Tepsiyi yağlamak için bir ölçü tereyağı
Şerbeti için
2.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
1 dilim limon
Tatlının üzeri için
1 tatlı kaşığı pekmez ile karıştırılmış su
Şambali Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İrmik, süt, şeker birlikte el ile 10 dakika kadar kıvam alana kadar yoğurulur.
Üzerine karbonat ek edilir.
Tatlımız da tam olarak irmiğin yumuşaması için bu yoğurma sürecinden sonra en az 4 ile 5 saat beklemek kâfi olacaktır.
Bu bekleme müddetinden sonra 20 ye 20 kare bir borcam ya da tepsi tereyağı ile uygunca yağlanır tatlımız elimizle eşit biçimde tepsiye yayılır.
İyice her tarafı düzeltildikten sonra da üzerine pekmezli su sürülür.
Şekilde ki üzere dilimlenmiş olarak evvelce ısıtılmış fırında 175 derecede pişirilir.
Pişirme süreci başlayınca şerbet ateşe alınır tatlımız fırından çıkana kadar kısık ateşte şerbet kıvamlandırılır.
Tatlımız yarım saat pişdikten sonra fırından alınır dilim yerleri düzgünce belirtilir yine fırına verilir ve 15 dakika daha fırınlanır.
Üzeri kızarınca fırından alınan tatlımızın 2 dakika bekleyip birinci sıcağı çıkınca 3 kademeli olarak şerbeti verilir.
Tatlımızda şerbetimizde sıcak olmalıdır.
İlk şerbet verilir tatlı bunu çekince ikinci şerbette verilir ve akabinde 3 sefer şerbet verilir.
Ve tatlımız şerbeti çekene kadar beklenir.
Soğuyan ve şerbeti çekince tatlımız yer fıstığı ya da badem ile süslenerek servise hazırdır.Afiyetler olsun.
Şambali Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı