Şambali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 paket irmik
2,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 vanilya
1 kabartma tozu
Üzeri için;
Tuzsuz fıstık
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Şambali Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir kaba yoğurt, şeker, irmiği ekleyin karıştırın. Daha sonra vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Geniş borcamı güzelce margarin ile yağlayın.
Harcı döküp spatula yardımı ile bastırarak düzleyin. Bıçak ile dilimlere ayırıp çok bastırmadan üzerine de fıstıkları yerleştirip, buzdolabına koyun. Bir saat beklemeli.
Dinlendikten sonra 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
O ara şerbeti hazırlayalım. Şeker, su ve limon suyunu ekleyip, kaynatmaya başlayalım. Tam kaynadıktan sonra altını kapatalım.
Tatlıda kızardıysa fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra sıcak şerbeti dökelim. En az bir iki saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz .
Şambali Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket irmik
2,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 vanilya
1 kabartma tozu
Üzeri için;
Tuzsuz fıstık
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Şambali Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir kaba yoğurt, şeker, irmiği ekleyin karıştırın. Daha sonra vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Geniş borcamı güzelce margarin ile yağlayın.
Harcı döküp spatula yardımı ile bastırarak düzleyin. Bıçak ile dilimlere ayırıp çok bastırmadan üzerine de fıstıkları yerleştirip, buzdolabına koyun. Bir saat beklemeli.
Dinlendikten sonra 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
O ara şerbeti hazırlayalım. Şeker, su ve limon suyunu ekleyip, kaynatmaya başlayalım. Tam kaynadıktan sonra altını kapatalım.
Tatlıda kızardıysa fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra sıcak şerbeti dökelim. En az bir iki saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz .
Şambali Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı