Şambali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
2.5 su bardağı irmik
1.5 su bardağı yoğurt ( sulu kısmından )
1 çay bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
Üzerine ve tabanına sürmek için ;
2 yemek kaşığı pekmez
3 yemek kaşığı su
Şerbeti için ;
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1-2 damla limon suyu
Şambali Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce şerbetimizi pişirelim. Bir tencereye su ve şeker koyalım kaynamaya bırakalım.
Kaynayan şerbetimize 1-2 damla limon suyu damlatalım ve 2 dakika daha kaynatalım.
Kaynayan şerbetimizi ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
Tatlımızın harcını yapmak için bir kabın içerisine irmiği alalım üzerine yoğurt, şeker, un, kabartma tozu ve karbonatı katıp karıştıralım. Yoğurdu sulu yerinden koymaya dikkat edelim.
Borcamın taban kısmına pekmez ve su karışımını sürelim.
Hazır olan tatlımızın harcını borcama koyalım ve elimizle yayalım hamur elimize yapışa bilir elimizi hafif su ile ıslatarak kolayca yayabiliriz harcımızı.
Tatlımızı dilimleyip üzerine tabana sürdüğümüz pekmezli su karışımını sürelim.
Borcama koyduğumuz harcı 1 saat kadar bekletelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Pişen tatlımızın ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbetimizi dökelim. 3-4 saat dinlendikten sonra tatlımız yemeğe hazır.
Afiyet olsun
Şambali Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2.5 su bardağı irmik
1.5 su bardağı yoğurt ( sulu kısmından )
1 çay bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
Üzerine ve tabanına sürmek için ;
2 yemek kaşığı pekmez
3 yemek kaşığı su
Şerbeti için ;
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1-2 damla limon suyu
Şambali Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce şerbetimizi pişirelim. Bir tencereye su ve şeker koyalım kaynamaya bırakalım.
Kaynayan şerbetimize 1-2 damla limon suyu damlatalım ve 2 dakika daha kaynatalım.
Kaynayan şerbetimizi ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
Tatlımızın harcını yapmak için bir kabın içerisine irmiği alalım üzerine yoğurt, şeker, un, kabartma tozu ve karbonatı katıp karıştıralım. Yoğurdu sulu yerinden koymaya dikkat edelim.
Borcamın taban kısmına pekmez ve su karışımını sürelim.
Hazır olan tatlımızın harcını borcama koyalım ve elimizle yayalım hamur elimize yapışa bilir elimizi hafif su ile ıslatarak kolayca yayabiliriz harcımızı.
Tatlımızı dilimleyip üzerine tabana sürdüğümüz pekmezli su karışımını sürelim.
Borcama koyduğumuz harcı 1 saat kadar bekletelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Pişen tatlımızın ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbetimizi dökelim. 3-4 saat dinlendikten sonra tatlımız yemeğe hazır.
Afiyet olsun
Şambali Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı