Şambali Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1su bardağı yoğurt
1 çay bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Üzeri için:
Soyulmuş badem (fındık, fıstık da olabilir)
Şambali Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için uygun bi tencereye malzemeleri alalım.
Yaklaşık 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatalım.
Tatlımız için tüm malzemeleri uygun bir kasede kaşık yardımıyla karıştıralım.
Üzerini örtüp 10 dakika bekletelim.
Şerbetimizi soğuması için bir kenara alalım.
Kare yada dikdörtgen(küçük boy) bir fırın kabını önce sıvı yağ ile yağlayalım.
Üzerine irmik serpiştirelim.
Hamuru üzerine dökelim ve yayalım. ( elinizi ıslatıp üzerini düzeltebilirsiniz).
Bıçağıda ıslatıp dilim şeklini verelim. Üzerlerine bademleri dizelim.
Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim.
Kızaran tatlımızın ilk sıcağı çıkınca dilimleri tekrar kesip o şekilde şerbetleyelim.
Her yerinin ıslanmış olmasına dikkat edelim.
En az 2 saat soğuması için bekleyelim.
Dilimleyip servis edelim.
Afiyet olsun
Şambali Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1su bardağı yoğurt
1 çay bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Üzeri için:
Soyulmuş badem (fındık, fıstık da olabilir)
Şambali Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için uygun bi tencereye malzemeleri alalım.
Yaklaşık 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatalım.
Tatlımız için tüm malzemeleri uygun bir kasede kaşık yardımıyla karıştıralım.
Üzerini örtüp 10 dakika bekletelim.
Şerbetimizi soğuması için bir kenara alalım.
Kare yada dikdörtgen(küçük boy) bir fırın kabını önce sıvı yağ ile yağlayalım.
Üzerine irmik serpiştirelim.
Hamuru üzerine dökelim ve yayalım. ( elinizi ıslatıp üzerini düzeltebilirsiniz).
Bıçağıda ıslatıp dilim şeklini verelim. Üzerlerine bademleri dizelim.
Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim.
Kızaran tatlımızın ilk sıcağı çıkınca dilimleri tekrar kesip o şekilde şerbetleyelim.
Her yerinin ıslanmış olmasına dikkat edelim.
En az 2 saat soğuması için bekleyelim.
Dilimleyip servis edelim.
Afiyet olsun
Şambali Tarifi Fotoğraflı Yapılışı