Samossa Borek nasıl yapılır
Samossa Borek yapılışı
resimli Samossa Borek tarifi
Samossa Borek resimli tarif
imagessamossaborektarifiresimli5ad448bbe9316
Malzemeler
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 cay kaşığı tane kimyon
1 cay kaşığı tane kişniş
1 tatlı kaşığı toz zerdecal
1 tatlı kaşığı toz kişniş
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
1 kase haşlanmış ve ezilmiş patates
Yarım kase haşlanmış bezelye
1 adet sivribiber
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz, tuz
Hamur icin :
Yarım kg un
1 corba kaşığı kekik tohumu
Yeterince su ve tuz
Kızartmak icin : Sıvıyağ
Yemeğin Tarifi
Hamur icin yarım kg unu, 1 corba kaşığı kekik tohumunu, yeterince su ve tuzla karıştırın Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun
İc malzemeyi hazırlayın, 1 kahve fincanı sıvı yağ kızdırın Tane kimyon ve kişnişi ilave edin 12 kez cevirin Ardından diğer baharatları ve tuzu ilave edin 1 dakika sonra lapa haline getirdiğiniz patatesi, bezelyeleri, ince kıyılmış sivribiberi ve maydanozu ekleyin İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşin uzerinden indirin
Hamuru rulo şekline getirin, 1 parmak kalınlığında acın Ruloların herbirini 1 cm kalınlığında kesin Yuvarlağı ortadan ikiye kesin Her bir parcayı huni şeklinde sarın Hunilerin icine hazırladığınız harctan koyun Ağız kısmını sıkıca kapatın Kızdırılmış sıvı yağda pişirin
Samossa Borek yapılışı
resimli Samossa Borek tarifi
Samossa Borek resimli tarif
imagessamossaborektarifiresimli5ad448bbe9316
Malzemeler
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 cay kaşığı tane kimyon
1 cay kaşığı tane kişniş
1 tatlı kaşığı toz zerdecal
1 tatlı kaşığı toz kişniş
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
1 kase haşlanmış ve ezilmiş patates
Yarım kase haşlanmış bezelye
1 adet sivribiber
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz, tuz
Hamur icin :
Yarım kg un
1 corba kaşığı kekik tohumu
Yeterince su ve tuz
Kızartmak icin : Sıvıyağ
Yemeğin Tarifi
Hamur icin yarım kg unu, 1 corba kaşığı kekik tohumunu, yeterince su ve tuzla karıştırın Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun
İc malzemeyi hazırlayın, 1 kahve fincanı sıvı yağ kızdırın Tane kimyon ve kişnişi ilave edin 12 kez cevirin Ardından diğer baharatları ve tuzu ilave edin 1 dakika sonra lapa haline getirdiğiniz patatesi, bezelyeleri, ince kıyılmış sivribiberi ve maydanozu ekleyin İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşin uzerinden indirin
Hamuru rulo şekline getirin, 1 parmak kalınlığında acın Ruloların herbirini 1 cm kalınlığında kesin Yuvarlağı ortadan ikiye kesin Her bir parcayı huni şeklinde sarın Hunilerin icine hazırladığınız harctan koyun Ağız kısmını sıkıca kapatın Kızdırılmış sıvı yağda pişirin