Samsa Tatlısı nasıl yapılır
Samsa Tatlısı yapılışı
Samsa Tatlısı Malzemeler
Sekiz tane milyof hamuru
İki su bardağı toz fındık
İki corba kaşığı toz şeker
Bir adet yumurta
Şerbeti icin gerekli olan malzemeler
Uc su bardağı toz şeker
Uc su bardağı su
Bir dilim limon
imagessamsatatlisitarifiresimli5ad3fd5fb8c3e
Samsa Tatlısı Hazırlanışı
Tatlımızı yapmaya başlamadan once, şerbeti hazırlıyoruz
Bir tencereye suyu şekeri limonlu koyup, kaynatıyoruz ve ardından ılımaya bırakıyoruz
Milfoy hamurlarının dort tanesini yan yana koyup kenarlarını ust uste getirecek şekilde bastırıp birleştiriyoruz
Diğer dort taneydi ikinci sıra olacak şekilde yan yana getirip diğer sırayla birleşme noktalarına parmak uclarıyla bastırıp kaynaştırıyoruz
Boylece dikdortgen tek parca bir hamur elde etmiş oluyoruz
Bu hamurun ve tezgahın uzerine yeteri kadar unu serpiyoruz ve hamuru olabildiğince inceltiyoruz
Bir tabağa mutfak robotundan gecirmiş olduğumuz toz fındığı, toz şekeri ve yumurta akını koyup karıştırıyoruz
Bu karışıma krem şanti torbasını icine koyup hamurun bir ucuna parmak kalınlığında sıkıyoruz
Hamurun uc kısmından başlıyoruz yarısına kadar rulo yapıyoruz
Bıcakla kesiyoruz ve kalan hamuru da aynı şekilde sarıyoruz iste
Bitiş yerini altı getiriyoruz, Ardından her rulonun ucu uzerine sıvı yağ ile karıştırdığımız yumurta sarısını suruyorlar
Yağladığımız fırın bir tepsisine aralarında boşluk bırakacak şekilde diziyoruz
Hic onceden ısıtmış olduğumuz 175 derecedeki fırına tepsimizi suruyoruz ve uzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Cıkarttığınız zaman uzerine ilk başta hazırladınız şerbeti dokuyoruz
Afiyet olsun
Samsa Tatlısı yapılışı
Samsa Tatlısı Malzemeler
Sekiz tane milyof hamuru
İki su bardağı toz fındık
İki corba kaşığı toz şeker
Bir adet yumurta
Şerbeti icin gerekli olan malzemeler
Uc su bardağı toz şeker
Uc su bardağı su
Bir dilim limon
imagessamsatatlisitarifiresimli5ad3fd5fb8c3e
Samsa Tatlısı Hazırlanışı
Tatlımızı yapmaya başlamadan once, şerbeti hazırlıyoruz
Bir tencereye suyu şekeri limonlu koyup, kaynatıyoruz ve ardından ılımaya bırakıyoruz
Milfoy hamurlarının dort tanesini yan yana koyup kenarlarını ust uste getirecek şekilde bastırıp birleştiriyoruz
Diğer dort taneydi ikinci sıra olacak şekilde yan yana getirip diğer sırayla birleşme noktalarına parmak uclarıyla bastırıp kaynaştırıyoruz
Boylece dikdortgen tek parca bir hamur elde etmiş oluyoruz
Bu hamurun ve tezgahın uzerine yeteri kadar unu serpiyoruz ve hamuru olabildiğince inceltiyoruz
Bir tabağa mutfak robotundan gecirmiş olduğumuz toz fındığı, toz şekeri ve yumurta akını koyup karıştırıyoruz
Bu karışıma krem şanti torbasını icine koyup hamurun bir ucuna parmak kalınlığında sıkıyoruz
Hamurun uc kısmından başlıyoruz yarısına kadar rulo yapıyoruz
Bıcakla kesiyoruz ve kalan hamuru da aynı şekilde sarıyoruz iste
Bitiş yerini altı getiriyoruz, Ardından her rulonun ucu uzerine sıvı yağ ile karıştırdığımız yumurta sarısını suruyorlar
Yağladığımız fırın bir tepsisine aralarında boşluk bırakacak şekilde diziyoruz
Hic onceden ısıtmış olduğumuz 175 derecedeki fırına tepsimizi suruyoruz ve uzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Cıkarttığınız zaman uzerine ilk başta hazırladınız şerbeti dokuyoruz
Afiyet olsun