Sandviç Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
125 gram tereyağı yahut margarin oda sıcaklığına
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 adet kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiğince un. kendini toplayana kadar yavaş yavaş ilave
Kreması için
2 paket kremşanti
3 yemek kaşığı nutella ve ya konuttaki gündelik sürülebilir çikolatalardan biri
1yemek kaşığı fındık ezmesi
Üzeri için
Fındık ezmesi
Sürülebilir çikolata
Sandviç Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce kremayı yapalım.Kremşantiyi üzerindeki süt ölçüsüne nazaran çırpalım. Kıvam aldıktan sonra çikolata ve fındık ezmesini de ekleyip çırpalım ve dolaba atalım.
Hamur için tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğuralım.
Ele yapışmayan bir kıvam elde edelim.
Hamuru ikiye ayıralım.
Merdane yardımıyla açalım ve çay bardağı ağzıyla yuvarlak keselim.
Hamurun başka yarısını da açıp onu da yuvarlak kesip ortalarına delik açalım daha dar bir aparatla ( ben duy kullandım).
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim 170 derecede 16-17 dk denetimli bir biçimde pişirelim üzeri pembeleşene kadar.
Fırından çıkıp ılıdıktan sonra deliksiz olan kurabiyeyi alıp kremayı ortasına sıkalım sıkma torbasıyla.
Üzerini de delikli olan kurabiyeyle kapatalım.
En üstüne de deliğin ortasına çikolata yahut fındık ezmesi sıkalım.
Hepsine bu süreci uygulayalım bir gece dolapta dinlendirelim.Afiyet olsun .
Sandviç Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
125 gram tereyağı yahut margarin oda sıcaklığına
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 adet kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiğince un. kendini toplayana kadar yavaş yavaş ilave
Kreması için
2 paket kremşanti
3 yemek kaşığı nutella ve ya konuttaki gündelik sürülebilir çikolatalardan biri
1yemek kaşığı fındık ezmesi
Üzeri için
Fındık ezmesi
Sürülebilir çikolata
Sandviç Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce kremayı yapalım.Kremşantiyi üzerindeki süt ölçüsüne nazaran çırpalım. Kıvam aldıktan sonra çikolata ve fındık ezmesini de ekleyip çırpalım ve dolaba atalım.
Hamur için tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğuralım.
Ele yapışmayan bir kıvam elde edelim.
Hamuru ikiye ayıralım.
Merdane yardımıyla açalım ve çay bardağı ağzıyla yuvarlak keselim.
Hamurun başka yarısını da açıp onu da yuvarlak kesip ortalarına delik açalım daha dar bir aparatla ( ben duy kullandım).
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim 170 derecede 16-17 dk denetimli bir biçimde pişirelim üzeri pembeleşene kadar.
Fırından çıkıp ılıdıktan sonra deliksiz olan kurabiyeyi alıp kremayı ortasına sıkalım sıkma torbasıyla.
Üzerini de delikli olan kurabiyeyle kapatalım.
En üstüne de deliğin ortasına çikolata yahut fındık ezmesi sıkalım.
Hepsine bu süreci uygulayalım bir gece dolapta dinlendirelim.Afiyet olsun .
Sandviç Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı