Şanlıurfa Lahmacunu Tanımı İçin Materyaller
4 adet orta uzunluk soğan
2 adet domates
2 adet kırmızı biber (acı)
1 kilo kıyma et (kuzu kıyması yağlı)
300 gram kuyruk (şereh)
5 yahut 6 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığının ucuyla karabiber
1 çay kaşığının ucuyla yeditürlü
2,5 çay bardağı konut imali pul biberi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
Şanlıurfa Lahmacunu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle 4 adet orta uzunluk soğanlarımızı soyalım. Soyduktan sonra ince bir formda doğrayalım. Akabinde 5 yahut 6 diş sarımsaklarımızı da soyup, ince bir formda doğrayalım.
Doğradıktan sonra 2 adet domatesimizin kabuklarını soyup onları da doğrayalım küçük bir halde ve akabinde 2 tane biberlerimizide doğrayalım.
Doğrama süreciniz bitikten sonra hepsini birebir tepsi içerisinde karıştırmaya geçelim karıştırmadan evvel soğanımızın üzerine 1 çay kaşığı tuzumuzu ekleyelim güzelce yoğuralım.
Soğanla tuzu yoğurduktan sonra içerisine 1 çay kaşığının ucuyla karabiberimizi ve 1 çay kaşığının ucuyla yeditürlümüzü ekleyip, hepsini güzelce karıştıralım.
Son olarak 2 buçuk çay bardağı pul biberimizi ve 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyelim tekrardan karıştıralım ve akabinde 300 gram kuyruk yağımızı içerisine koyup karıştıralım.
En son olarakta etimizi alıp karıştıralım akabinde da 1 çay bardağı suyumuzuda ek edelim tekrardan karıştıralım ve karıştırma sürecimiz bitikten sonra kenara alıp fırına gitmesini bekleyelim.
Taş fırınına gönderelim.
Vermiş olduğum tanım 12 ve 14 kişinin üzeri için geçerlidir afiyet olsun
Şanlıurfa Lahmacunu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet orta uzunluk soğan
2 adet domates
2 adet kırmızı biber (acı)
1 kilo kıyma et (kuzu kıyması yağlı)
300 gram kuyruk (şereh)
5 yahut 6 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığının ucuyla karabiber
1 çay kaşığının ucuyla yeditürlü
2,5 çay bardağı konut imali pul biberi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
Şanlıurfa Lahmacunu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle 4 adet orta uzunluk soğanlarımızı soyalım. Soyduktan sonra ince bir formda doğrayalım. Akabinde 5 yahut 6 diş sarımsaklarımızı da soyup, ince bir formda doğrayalım.
Doğradıktan sonra 2 adet domatesimizin kabuklarını soyup onları da doğrayalım küçük bir halde ve akabinde 2 tane biberlerimizide doğrayalım.
Doğrama süreciniz bitikten sonra hepsini birebir tepsi içerisinde karıştırmaya geçelim karıştırmadan evvel soğanımızın üzerine 1 çay kaşığı tuzumuzu ekleyelim güzelce yoğuralım.
Soğanla tuzu yoğurduktan sonra içerisine 1 çay kaşığının ucuyla karabiberimizi ve 1 çay kaşığının ucuyla yeditürlümüzü ekleyip, hepsini güzelce karıştıralım.
Son olarak 2 buçuk çay bardağı pul biberimizi ve 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyelim tekrardan karıştıralım ve akabinde 300 gram kuyruk yağımızı içerisine koyup karıştıralım.
En son olarakta etimizi alıp karıştıralım akabinde da 1 çay bardağı suyumuzuda ek edelim tekrardan karıştıralım ve karıştırma sürecimiz bitikten sonra kenara alıp fırına gitmesini bekleyelim.
Taş fırınına gönderelim.
Vermiş olduğum tanım 12 ve 14 kişinin üzeri için geçerlidir afiyet olsun
Şanlıurfa Lahmacunu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı