Şanlıurfya İlişkin Şılık Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı su
2 su bardağı un
1 çay kaşığının ucuyla tuz (Çok az)
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
2 buçuk su bardağı su
1 yahut 2 damla limon suyu
İç harcı için;
2 su bardağı ceviz (Fıstıkta olabilir)
İsteğe bağlı 1 kase kaymak
Şanlıurfaya ilişkin şıllık tatlısı cevizli yapılır
Şanlıurfya İlişkin Şılık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tatlımızın şerbetini yapalım. Tenceremize 3 su bardağı şeker koyalım.
Daha sonra üzerine 2 buçuk su bardağı suyumuzu ek edelim ve orta ateşte şekeri eritelim sonra 1-2 damla limon damlatalım ve 6 yahut 7 dakika kaynamasına müsaade verelim. Daha sonra kapatalım.
Hamuru için; derin bir kabımıza 2 su bardağı suyumuzu koyalım akabinde 2 su bardağı unumuzu ekleyelim (Düzenli bir şekilde)
Akabinde 1 çay kaşığının ucuyla tuzumuzuda (Az miktarda) ek etikten sonra yeterlice çırpalım içinde top top un kalmaması için yeterlice çırpmamız lazım.
Akabinde kısık ateşte yanmaz (Krep tavası da olur) tavamızı az bir formda sana yağıyla yağladıktan sonra hamurumuzdan 1 kepçe yardımıyla dökelim ve tavamıza yayalım 1 yüzü pişerken öteki yüzünüde pişirelim.
Pişirdikten sonraki vaktine geçelim.
İç harcı için; 2 su bardağı cevizi bıçak yardımıyla ufalayalım akabinde yapmış olduğumuz hamurun içerisine koyup, rulo halinde yahut k hamuru küçük kare biçiminde de kesebilirsiniz tanımımı deneyenlere teşekkür ederim ve afiyet olsun
Şanlıurfya İlişkin Şılık Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı su
2 su bardağı un
1 çay kaşığının ucuyla tuz (Çok az)
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
2 buçuk su bardağı su
1 yahut 2 damla limon suyu
İç harcı için;
2 su bardağı ceviz (Fıstıkta olabilir)
İsteğe bağlı 1 kase kaymak
Şanlıurfaya ilişkin şıllık tatlısı cevizli yapılır
Şanlıurfya İlişkin Şılık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tatlımızın şerbetini yapalım. Tenceremize 3 su bardağı şeker koyalım.
Daha sonra üzerine 2 buçuk su bardağı suyumuzu ek edelim ve orta ateşte şekeri eritelim sonra 1-2 damla limon damlatalım ve 6 yahut 7 dakika kaynamasına müsaade verelim. Daha sonra kapatalım.
Hamuru için; derin bir kabımıza 2 su bardağı suyumuzu koyalım akabinde 2 su bardağı unumuzu ekleyelim (Düzenli bir şekilde)
Akabinde 1 çay kaşığının ucuyla tuzumuzuda (Az miktarda) ek etikten sonra yeterlice çırpalım içinde top top un kalmaması için yeterlice çırpmamız lazım.
Akabinde kısık ateşte yanmaz (Krep tavası da olur) tavamızı az bir formda sana yağıyla yağladıktan sonra hamurumuzdan 1 kepçe yardımıyla dökelim ve tavamıza yayalım 1 yüzü pişerken öteki yüzünüde pişirelim.
Pişirdikten sonraki vaktine geçelim.
İç harcı için; 2 su bardağı cevizi bıçak yardımıyla ufalayalım akabinde yapmış olduğumuz hamurun içerisine koyup, rulo halinde yahut k hamuru küçük kare biçiminde de kesebilirsiniz tanımımı deneyenlere teşekkür ederim ve afiyet olsun
Şanlıurfya İlişkin Şılık Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı