Saray Helvası Tanımı İçin Malzemeler
2.5 su bardağı un
7-8 kaşık pudra şekeri
5-6 kaşık katı yağ (Eritilmiş)
24 cm kare borcam
Saray Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle uygun bir tencereye unu alıyoruz ve rengi dönene kadar kavuruyoruz. Topak kalmaması için kavururken kaşıkla ezerek kavurmak kıymetli. Açık kahve rengine gelen unun altını kapatıyoruz.
Erimiş tereyağı döküyoruz ve düzgünce yediriyoruz. Kum kıvamında olmalı. Çabucak akabinde pudra şekeri ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Ben 24 cm kare borcam kullandım. Karışımı borcama döküp subardağının altını kullanarak sıkıştırıp düzgün bir yüzey oluşturuyoruz. Düzgünce dilimleyip dolapta en az 2-3 saat dinlendiriyoruz.
Bu sefer yaptığım tanımda ben pudra şekerini tam yediremedim beyaz topak görünüm bu yüzden. Kesinlikle ezerek karıştırmalısınız. Afiyet olsun
Saray Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2.5 su bardağı un
7-8 kaşık pudra şekeri
5-6 kaşık katı yağ (Eritilmiş)
24 cm kare borcam
Saray Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle uygun bir tencereye unu alıyoruz ve rengi dönene kadar kavuruyoruz. Topak kalmaması için kavururken kaşıkla ezerek kavurmak kıymetli. Açık kahve rengine gelen unun altını kapatıyoruz.
Erimiş tereyağı döküyoruz ve düzgünce yediriyoruz. Kum kıvamında olmalı. Çabucak akabinde pudra şekeri ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Ben 24 cm kare borcam kullandım. Karışımı borcama döküp subardağının altını kullanarak sıkıştırıp düzgün bir yüzey oluşturuyoruz. Düzgünce dilimleyip dolapta en az 2-3 saat dinlendiriyoruz.
Bu sefer yaptığım tanımda ben pudra şekerini tam yediremedim beyaz topak görünüm bu yüzden. Kesinlikle ezerek karıştırmalısınız. Afiyet olsun
Saray Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı