Saray Helvası Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı un (250 ml )
125 gram margarin (eritilmiş)
Yarım paket vanilya
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri İçin;
Antep fıstığı
Saray Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir kaba unu alıp orta ateşte altını yakmadan yaklaşık 15 dk kavuralım.
Rengi dönmeye başlayınca altını kapatıp eritilmiş margarini,vanilya ve pudra şekerini döküp iyice karıştıralım.
Daha sonra ocağın altını açıp 10 dk karıştıralım sürekli.
Kaşıkla bastırdığımızda şekil alıyorsa olmuş demektir. Altını kapatıp uygun bir kaba yağlı kağıt koyup kaşıkla iyice bastıralım ve buzdolabına kaldıralım.
2 saat buzdolabında beklettikten sonra çıkarıp 15 dk kadar oda sıcaklığında bekletip keselim. Afiyet olsun ❤.
Saray Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı un (250 ml )
125 gram margarin (eritilmiş)
Yarım paket vanilya
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri İçin;
Antep fıstığı
Saray Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir kaba unu alıp orta ateşte altını yakmadan yaklaşık 15 dk kavuralım.
Rengi dönmeye başlayınca altını kapatıp eritilmiş margarini,vanilya ve pudra şekerini döküp iyice karıştıralım.
Daha sonra ocağın altını açıp 10 dk karıştıralım sürekli.
Kaşıkla bastırdığımızda şekil alıyorsa olmuş demektir. Altını kapatıp uygun bir kaba yağlı kağıt koyup kaşıkla iyice bastıralım ve buzdolabına kaldıralım.
2 saat buzdolabında beklettikten sonra çıkarıp 15 dk kadar oda sıcaklığında bekletip keselim. Afiyet olsun ❤.
Saray Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı