Saray Helvası Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı un
125 gram tereyağ
Yarım su bardağı pudra şekeri
Saray Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu tavaya alıp ocağın altını kısalım.
15-20 dk karıştırarak kavuralım.
Hafif rengi değiştiğinde ocağı kapatıp tereyağı ve pudra şekeri ekleyelim. Yeterlice karıştıralım.
Borcama boşaltıp kaşık yardımı ile basalım.
2 saat buzdolabında dinlendirip istediğimiz formda keserek dilimleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun.
Saray Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 su bardağı un
125 gram tereyağ
Yarım su bardağı pudra şekeri
Saray Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu tavaya alıp ocağın altını kısalım.
15-20 dk karıştırarak kavuralım.
Hafif rengi değiştiğinde ocağı kapatıp tereyağı ve pudra şekeri ekleyelim. Yeterlice karıştıralım.
Borcama boşaltıp kaşık yardımı ile basalım.
2 saat buzdolabında dinlendirip istediğimiz formda keserek dilimleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun.
Saray Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı