Saray Kebabı

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Saray Kebabı Tanımı İçin Gereçler
️1 paket hazır yufka
️400 gram tavuk göğsü
️200 gram garnitür
️1 adet soğan
️1 yemek kaşığı salça
️2 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kuru nane
️1 tatlı kaşığı karabiber
️Yarım bardak su
️200 gram rendelenmiş peynir
️Beşamel sos:
️1.5 yemek kaşığı un
️2 yemek kaşığı tereyağı
️1.5 bardak süt (220ml)
️2 çay kaşığı

Saray Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Soğanı tavada kızartın.
Tavuk göğsünü doğrayıp soğanlara ekleyin.
Garnitürü ve domates salçasısı ekleyip baharatlarla tatlandırın.
Yufkayı yuvarlak bir kasenin üzerine sarkacak halde yerleştirin.
Tavuk şöylemizi yufkanın içine doldurun ve yufkanın uçlarını kapatın.
Artık karşıt çevirin ve bir fırın tepsisine koyun.
Beşamel sosu için, tencerede yağımızı eritin.
Unumuzu içine katarak tereyağı ile karıştırın.
Sütümüzü döktükten sonra yoğunlaşana kadar kaynatın.
Artık yufkalarımızın üstüne hazırlamış olduğumuz beşamel sosu dökün ve peynir serpin.
200 derecede yaklaşık 50 dakika pişirin.
 
Üst Alt