Saray Lokması Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
1 kg un
1 litre ılık su
50 gram yaş maya
20 gram toz şeker
Bir fiske tuz
Şerbeti için;
1 kg toz şeker
Yarım litre su
Yarım limon
Kızartmak için;
Ayçiçek yağ
Saray Lokması Tanımı Yapılışı
Öncelikle şerbeti kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Sonra hamurumuzu yoğuruyoruz akışkan bir hamur elde ediyoruz.
Yoğrulan hamuru mayalanmaya bırakıyoruz 20 dakika mayalanan hamuru karıştırıyoruz .
25 dakika daha mayalanmasını bekliyoruz akabinde kaşık yardımıyla kızgın yağda kızartıyoruz.
Kızaran lokmaları soğuk şerbetin içerisine atıyoruz şerbeti çekince servise hazır afiyet olsun.
Hamuru için;
1 kg un
1 litre ılık su
50 gram yaş maya
20 gram toz şeker
Bir fiske tuz
Şerbeti için;
1 kg toz şeker
Yarım litre su
Yarım limon
Kızartmak için;
Ayçiçek yağ
Saray Lokması Tanımı Yapılışı
Öncelikle şerbeti kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Sonra hamurumuzu yoğuruyoruz akışkan bir hamur elde ediyoruz.
Yoğrulan hamuru mayalanmaya bırakıyoruz 20 dakika mayalanan hamuru karıştırıyoruz .
25 dakika daha mayalanmasını bekliyoruz akabinde kaşık yardımıyla kızgın yağda kızartıyoruz.
Kızaran lokmaları soğuk şerbetin içerisine atıyoruz şerbeti çekince servise hazır afiyet olsun.