Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
1/5 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 kaşık tereyağı
1/5 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz içi
1 adet vanilya
2 paket kremşanti (Toz olandan)
1 su bardağı süt
Saray Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir tencerede un şekerinizi koyun üzerine sütünüzü dökün, ocağa alın.
Kaynadıktan sonra tereyağınızı ve vanilyanızı ekleyin, iyice çırptıktan sonra ocaktan alın.
Bir fırın tepsisine hindistan cevizinizi serpin.
Muhallebinizi dikkatli bir şekilde yayın.
Buzluğa atın (1 saat bekletin) dilersenizde bir gün dolabınızda beklete bilirsiniz)
Hazırladığınız kremşantiyi üzerine sürün dilimleyin ceviz içinizi koyun.
Bir spatula yardımıyla sarın. Afiyet olsun
Saray Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
1/5 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 kaşık tereyağı
1/5 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz içi
1 adet vanilya
2 paket kremşanti (Toz olandan)
1 su bardağı süt
Saray Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir tencerede un şekerinizi koyun üzerine sütünüzü dökün, ocağa alın.
Kaynadıktan sonra tereyağınızı ve vanilyanızı ekleyin, iyice çırptıktan sonra ocaktan alın.
Bir fırın tepsisine hindistan cevizinizi serpin.
Muhallebinizi dikkatli bir şekilde yayın.
Buzluğa atın (1 saat bekletin) dilersenizde bir gün dolabınızda beklete bilirsiniz)
Hazırladığınız kremşantiyi üzerine sürün dilimleyin ceviz içinizi koyun.
Bir spatula yardımıyla sarın. Afiyet olsun
Saray Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı