Son konular

Saray Sarması

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler
6 su bardağı süt ( 200 ml bardak ölçüsü )
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı dolusu un
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 paket vanilya
Bir kaç parça sütlü çikolata ( yada 1 yemek kaşığı sürülebilir çikolata )
2 poşet krem şanti
2 çay bardağı süt
2 tane muz ( isteğe bağlı )
Altına serpmek için;
1 buçuk su bardağı hindistan cevizi
İsteğe bağlı üzerini süslemek için;
Benmari eritilmiş sütlü çikolata

Saray Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt tencereye alınır. Un, şeker, kakao eklenir ve karıştırılır.
Topaklanma olmamasına özen gösterelim.
Muhallebi olana kadar karıştırılıp pişirilir.
Altı kapatıldıktan sonra da üzerine çikolata, vanilya ve tereyağı eklenip iyice karıştırılır.
Fırın tepsisine hindistan cevizi boşluk kalmayacak şekilde serilir.
Üzerine muhallebimiz eşit şekilde gezdirilir.
Benim fırın tepsimde bu ölçü biraz kalın olduğu için çok az bi kalan kısmını da servis tabağına yaptım. Sizde kullanacağınız tepsiye göre kalın olmamasına özen gösterirseniz daha iyi olur.
Muhallebimizi döktükten sonra bir kaç saat dolapta donmaya bırakılır.
Krem şanti süt ile çırpılıp hazırlanır.
Dinlenen muhallebimizin üzerine eşit bir şekilde sürülür.
3 parmak enliliğinde ve 1 karış uzunluğunda olacak şekilde dikdörtgenler şeklinde kesilir.
Uç kısımlarına dilimlediğimiz muz parçası koyulup sarılır ve servis tabağına alınır.
Üzerini benmari erittiğim sütlü çikolata ile süsledim.
Saray Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt