Resimli Saraylı Lahana Tarifi
Saraylı Lahana nasıl yapılır
1 adet orta boy lahana
2 cay bardağı sıvı yağ
2 corba kasığı salca
6 adet kucuk boy soğan
500 gr kıyma
1 cay kasığı kuru fesleğen
1 cay kasığı karabiber
1 demet maydanoz
3 cay bardağı pirinc
2 cay bardağı rendelenmiş kasar peyniri
tuz ve su
Saraylı Lahana Tarifi :
Lahananın gobeğini bıcakla oyarak cıkarın Tencereye alıp, uzerini gececek kadar su koyun Butun olarak haşlayınAyrı bir tencereye sıvı yağı koyun İncecik doğranmış soğanları yağda kavurun Kıymayı ilave edin Kavrulunca salca, tuz, karabiber, fesleğen ve doğranmış maydanozu ekleyin Tencereyi ocaktan alın Pirinci ilave edin, hepsini harmanlayarak karıştırınlahananın suyunu suzun Yapraklarını tek tek ayırın Derin bir tencereye lahananın yapraklarını dışarı sarkacak bicimde serin İcine hazırladığınız kıymalı harcı yayın Uzerine lahana yaprağı kapatın Tekrar kıymalı harctan koyun
imagessaraylilahanatarifiresimli5ad43aeed8b17
Butun malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın En son olarak dışarıya taşan yaprakları iceri doğru katlayın Uzerini gececek kadar su koyup, pirincler yumuşayana kadar pişirin Tencereyi ocaktan alıp, yuvarlak bir fırın tepsisine ters olarak cevirin Uzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin Kızgın fırında kasar iyice eriyene kadar pişirin Dilimleyerek, servis yapın
Saraylı Lahana nasıl yapılır
1 adet orta boy lahana
2 cay bardağı sıvı yağ
2 corba kasığı salca
6 adet kucuk boy soğan
500 gr kıyma
1 cay kasığı kuru fesleğen
1 cay kasığı karabiber
1 demet maydanoz
3 cay bardağı pirinc
2 cay bardağı rendelenmiş kasar peyniri
tuz ve su
Saraylı Lahana Tarifi :
Lahananın gobeğini bıcakla oyarak cıkarın Tencereye alıp, uzerini gececek kadar su koyun Butun olarak haşlayınAyrı bir tencereye sıvı yağı koyun İncecik doğranmış soğanları yağda kavurun Kıymayı ilave edin Kavrulunca salca, tuz, karabiber, fesleğen ve doğranmış maydanozu ekleyin Tencereyi ocaktan alın Pirinci ilave edin, hepsini harmanlayarak karıştırınlahananın suyunu suzun Yapraklarını tek tek ayırın Derin bir tencereye lahananın yapraklarını dışarı sarkacak bicimde serin İcine hazırladığınız kıymalı harcı yayın Uzerine lahana yaprağı kapatın Tekrar kıymalı harctan koyun
imagessaraylilahanatarifiresimli5ad43aeed8b17
Butun malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın En son olarak dışarıya taşan yaprakları iceri doğru katlayın Uzerini gececek kadar su koyup, pirincler yumuşayana kadar pişirin Tencereyi ocaktan alıp, yuvarlak bir fırın tepsisine ters olarak cevirin Uzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin Kızgın fırında kasar iyice eriyene kadar pişirin Dilimleyerek, servis yapın