Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
3,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım paket maya
Yarım bardaktan az fazla su
(hamurunuzun kıvamına göre miktar artabilir veya eksilebilir)
Sosu için;
Yarım demet maydanoz
1 tutam kekik
1 fiske tuz
2 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı mayonez(isteğe bağlı)
Üzeri için;
Kaşar
Domates
Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce hamurumuzu hazırlayalım.
Su hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp güzelce karıştırıp harmanlayalım.
Sonrasında suyu ilave edip ele yapışan güzel bir hamur kıvamına getirelim.
Bir saat kadar ılık ortamda mayalamaya bırakalım.
Güzelce mayalanan hamuru kalınca olacak şekilde açıyoruz.
Üzerine kesitler atıyoruz.
Sosu için bir kaseye ince kıyılmış maydanoz ve diğer tüm malzemeleri ekleyelim.
İyice karıştırıp hamurun üzerine sürelim.
Hamurda kesit attığımız kısımlara kaşar peynirlerimizi dilimli şekilde yerleştirelim.
Bir tepsi yardımı ekmeğimizin ile ağzını kapatıp yaklaşık 15-20 dk mayalamaya bırakalım.
Mayalanan ekmeğe dilimlediğimiz domatesleri yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında altı ve kenarları kızarana kadar pişirelim. Sıcak sıcak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun
Sarımsaklı Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
3,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım paket maya
Yarım bardaktan az fazla su
(hamurunuzun kıvamına göre miktar artabilir veya eksilebilir)
Sosu için;
Yarım demet maydanoz
1 tutam kekik
1 fiske tuz
2 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı mayonez(isteğe bağlı)
Üzeri için;
Kaşar
Domates
Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce hamurumuzu hazırlayalım.
Su hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp güzelce karıştırıp harmanlayalım.
Sonrasında suyu ilave edip ele yapışan güzel bir hamur kıvamına getirelim.
Bir saat kadar ılık ortamda mayalamaya bırakalım.
Güzelce mayalanan hamuru kalınca olacak şekilde açıyoruz.
Üzerine kesitler atıyoruz.
Sosu için bir kaseye ince kıyılmış maydanoz ve diğer tüm malzemeleri ekleyelim.
İyice karıştırıp hamurun üzerine sürelim.
Hamurda kesit attığımız kısımlara kaşar peynirlerimizi dilimli şekilde yerleştirelim.
Bir tepsi yardımı ekmeğimizin ile ağzını kapatıp yaklaşık 15-20 dk mayalamaya bırakalım.
Mayalanan ekmeğe dilimlediğimiz domatesleri yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında altı ve kenarları kızarana kadar pişirelim. Sıcak sıcak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun
Sarımsaklı Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı