Sarımsaklı Kısır Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı kaynar su
1 büyük soğan
5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
1 er tatlı kaşığı tuz ve kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı limon tuzu
7-8 yaprak marul
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dere otu (İsteğe bağlı)
5 adet yeşil soğan
3 adet domates
4 adet salatalık
Sarımsaklı Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bulgur 2 su bardağı kaynar su ile ıslatılır, kapaklı bir kapta şişmesi beklenir.
Bu sırada soğan küçük küçük doğranır, uygun bir tencerede sıvı yağ ile kavrulur.
Sarımsak ve salça eklenir. Limon tuzu eklenir ve limon tuzu eriyince ocağın altı kapatılır. Baharatlarla tuz eklenip karıştırılır.
Şişen bulgurla soğan karışımı birleştirilip karıştırılır.
Yeşillikler doğranıp bir kaba alınır. Domates salatalık doğranır.
En son hepsi birleştirilir ve karıştırılır. Ekşisi az gelirse 1 adet limon sıkılabilir. Servise hazır. Afiyet olsun
Sarımsaklı Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı kaynar su
1 büyük soğan
5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
1 er tatlı kaşığı tuz ve kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı limon tuzu
7-8 yaprak marul
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dere otu (İsteğe bağlı)
5 adet yeşil soğan
3 adet domates
4 adet salatalık
Sarımsaklı Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bulgur 2 su bardağı kaynar su ile ıslatılır, kapaklı bir kapta şişmesi beklenir.
Bu sırada soğan küçük küçük doğranır, uygun bir tencerede sıvı yağ ile kavrulur.
Sarımsak ve salça eklenir. Limon tuzu eklenir ve limon tuzu eriyince ocağın altı kapatılır. Baharatlarla tuz eklenip karıştırılır.
Şişen bulgurla soğan karışımı birleştirilip karıştırılır.
Yeşillikler doğranıp bir kaba alınır. Domates salatalık doğranır.
En son hepsi birleştirilir ve karıştırılır. Ekşisi az gelirse 1 adet limon sıkılabilir. Servise hazır. Afiyet olsun
Sarımsaklı Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı