Sarımsaklı Pamuk Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su (200 ml)
1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un (780 gr)
Üzeri için:
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
4 diş sarımsak
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Sarımsaklı Pamuk Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Maya, şeker, su, süt, yağ yoğurma kabına alıp karıştırılır.
Ardından un ekleyip tuzu katılıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
Mayalanan hamurdan bezeler oluşturun.
Yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve 20 dakika üstü kapalı dinlendirin.
Tereyağı eritip içinde sarımsak ezip karıştırın ve maydanozu ekleyin.
Hazırlanan sosu dinlenmiş hamurun üzerine gezdirin ve kaşar ekleyip önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.Not: 20 dakika sonra üstü kızarmışsa, üstüne alüminfolyo sarın yanmasın.
Çok lezzetli ve pamuk gibi oluyor
Çorbanın yanına yada et yemeklerin yanına servis edin.
Sarımsaklı Pamuk Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su (200 ml)
1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un (780 gr)
Üzeri için:
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
4 diş sarımsak
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Sarımsaklı Pamuk Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Maya, şeker, su, süt, yağ yoğurma kabına alıp karıştırılır.
Ardından un ekleyip tuzu katılıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
Mayalanan hamurdan bezeler oluşturun.
Yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve 20 dakika üstü kapalı dinlendirin.
Tereyağı eritip içinde sarımsak ezip karıştırın ve maydanozu ekleyin.
Hazırlanan sosu dinlenmiş hamurun üzerine gezdirin ve kaşar ekleyip önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.Not: 20 dakika sonra üstü kızarmışsa, üstüne alüminfolyo sarın yanmasın.
Çok lezzetli ve pamuk gibi oluyor
Çorbanın yanına yada et yemeklerin yanına servis edin.
Sarımsaklı Pamuk Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı