Son konular

Sarımsaklı Peynirli Ekmekler

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Sarımsaklı Peynirli Ekmekler Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için
400-450 gram gram un (miktarı değişebilir)
1 paket kabartma tozu
500 gram quark (Süzme yoğurt ve ya labne peyniride kullanabilirsiniz)
Yarım tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytin yağı
İç harcı için
Mozzarella rendesi
Kaşar peyniri küçük küçük dilimlenmiş
Üzerine sürmek için
1 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
Gereğince maydanoz

Sarımsaklı Peynirli Ekmekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabına hamuru için gereken bütün gereçleri alalım ve güzelce yoğuralım. Un ölçüsü az gelirse azar azar ek edebilirsiniz lakin yumuşak bir hamur olacak.
Hamur pürüzsüz kıvama gelmiyor merak etmeyin lakin açarken çok hoş ve pürüzsüz oluyor.
Hamurdan 9 eşit beze yapalım ve hafif un serptiğimiz tezgahta merdane yardımıyla hamurumuzu açalım.
İçine peyniri koyup yarım ay halinde kapatalım ve bir tepsinin içine koyalım. Bezelerin hepsini birebir halde yapalım.
Öteki tarafta tereyağını eritelim.
İçerisine dövdüğümüz sarımsağı ek edip karıştıralım ve kenara alalım.
Uygun bir tavayı ocağa alalım ve ısıtalım. İsterseniz çok az yağ kullanabilirsiniz ben kullanmadım.
Sonra ocağın ayarını biraz düşürelim. Yüksek ateşte olursa çok çabuk yanar ve içi pişmez.
Ekmeklerimizi gerili önlü pişirelim.
Pişen ekmeklerimizin üstüne ve altına fırça yardımıyla sarımsaklı tereyağından çokça sürdürelim.
Üzerine ince doğradığımız maydanozlardan serperim.
Bütün ekmekleri tıpkı halde yapalım. Sıcak sıcak tüketebilirsiniz hem kolay hemde inanılmaz lezzetli oluyor
Sarımsaklı Peynirli Ekmekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Peynirli Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 1/2 (yarım) paket kuru maya 1 yemek kaşığı şeker (Silme) 120 ml su 200 gram un 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytinyağı Sarımsak sosu için: 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı krem peynir Üzerine: Hamurun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
  • Soru
Sarımsaklı Ekmekler (Mis Gibi) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 1 çay bardağı ılık su 1 çay bardağı ılık süt 2 yemek kaşığı zeytinyağı 7-8 gram yaş maya (1 tatlı kaşığı kadar) 1 ,5 çay kaşığı tuz 3 ,5 su bardağı un (200 ml) Sosu için : 1 demet maydanoz 5-6 diş sarımsak 1 çimdik tuz 1 çimdik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Sarımsaklı Peynirli Çörek Tanımı İçin Materyaller 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 3.5 su bardağı kadar un denetimi ekleyin Üzeri için; 2 çorba kaşığı tereyağı 1 diş sarımsak Yarım demek maydanoz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Gereçler Bayatlayan ekmekler nasıl en hoş kıymetlendirilir? işte bu türlü Ekmek Sarımsaklı sos için: 10-15 diş sarımsak 50 gram tereyağı Tuz Karabiber Fesleğen kekik Üzeri için: Kaşar peyniri Sarımsaklı Ekmek Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Bayatlayan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kahvaltılık Çıtır Çıtır Sarımsaklı Ekmekler Tanımı İçin Malzemeler 13 adet ekmek (istediğiniz her ekmek olur ben bayat ekmeklerimi değerlendirdim.) 1 tatlı kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı labne peyniri 3 diş sarımsak Kaşar peyniri rendesi (100gr) 5-6 kol maydanoz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt