Sarımsaklı Yoğurtlu Ispanak Tanımı İçin Malzemeler
6 top ıspanak
5 adet orta uzunluk kuru soğan
1 yemek kaşığı salça karışık
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz silme
1 çay kaşığı karabiber
Üzerine;
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Sarımsaklı Yoğurtlu Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanakları ayıklayıp suya bırakıyoruz ben bir gece evvelce bırakmıştım.Biraz çamuru ağırdı.Sizde birebirini yapabilirsiniz.
Orta uzunluk tencereye yarısına kadar su koyup bir tatlı kaşığı tuzu ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz.
O ortada ıspanakları gelişi hoş doğrayalım .
Süzgeç yardımıyla ıspanakları musluğun altında tekrar yıkayarak kaynayan tencereye bırakıyoruz.
Ben 3’e bölerek ıspanakları kaynattım, yumuşayan ıspanaklar tekrar diğer bir süzgece alarak musluğun altında biraz su döküp birinci sıcaklığını bıraktıysa avucumuzda güzelce sıkıp suyunu çıkarıyoruz.
Bu ortada soğanları soyup doğradıktan sora yağla birlikte tencereye alarak soğanları pembeleşince üzerine salça ve karabiber atarak en son ıspanağı da ekleyerek 2 -3 dakika pişiriyoruz .
Sarımsağı eklemiş olduğumuz yoğurdu üzerinde gezdirerek servise hazır.
Afiyet olsun
Not; Dilerseniz kıymalı da yapabilirsiniz. Kıymayı kavurup biraz karabiber ,pulbiber ekleyip üzerinde gezdirerek yenilebilir ,ben onun da fotoğrafını paylaştım tercih sizin.
Sarımsaklı Yoğurtlu Ispanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
6 top ıspanak
5 adet orta uzunluk kuru soğan
1 yemek kaşığı salça karışık
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz silme
1 çay kaşığı karabiber
Üzerine;
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Sarımsaklı Yoğurtlu Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ispanakları ayıklayıp suya bırakıyoruz ben bir gece evvelce bırakmıştım.Biraz çamuru ağırdı.Sizde birebirini yapabilirsiniz.
Orta uzunluk tencereye yarısına kadar su koyup bir tatlı kaşığı tuzu ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz.
O ortada ıspanakları gelişi hoş doğrayalım .
Süzgeç yardımıyla ıspanakları musluğun altında tekrar yıkayarak kaynayan tencereye bırakıyoruz.
Ben 3’e bölerek ıspanakları kaynattım, yumuşayan ıspanaklar tekrar diğer bir süzgece alarak musluğun altında biraz su döküp birinci sıcaklığını bıraktıysa avucumuzda güzelce sıkıp suyunu çıkarıyoruz.
Bu ortada soğanları soyup doğradıktan sora yağla birlikte tencereye alarak soğanları pembeleşince üzerine salça ve karabiber atarak en son ıspanağı da ekleyerek 2 -3 dakika pişiriyoruz .
Sarımsağı eklemiş olduğumuz yoğurdu üzerinde gezdirerek servise hazır.
Afiyet olsun
Not; Dilerseniz kıymalı da yapabilirsiniz. Kıymayı kavurup biraz karabiber ,pulbiber ekleyip üzerinde gezdirerek yenilebilir ,ben onun da fotoğrafını paylaştım tercih sizin.
Sarımsaklı Yoğurtlu Ispanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı