Sarımsaklı Yoğurtlu Ispanaklı Börek

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Sarımsaklı Yoğurtlu Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
3 yufka
Yufkalara sürmek için;
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı un
İç gereci için;
400 gram kadar ıspanak
1 çorba kasesiyle beyaz peynir
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 orta uzunluk soğan
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Pul biber
Karabiber
Servis ederken;
1 kase süzme yoğurtla hazırlanmış sarımsaklı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber

Sarımsaklı Yoğurtlu Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yıkanan ıspanaklar, iri iri doğranır, üzerine yağda kavurduğumuz soğan, tuz, karabiber, pul biber, beyaz peynir ve çörek otu eklenir; karıştırılır.
Yufkalara sürmek için eritilen tereyağı, zeytinyağıyla karıştırılır.
Yufkalar, ortadan ikiye kesilir, 1 yemek kaşığı kadar yağdan her tarafına sürülür; üzerine 1/2 yemek kaşığı un süzgeçle serpilir, sonra uzun tarafına ıspanaklı karışımdan yayılır ve rulo yapılıp fırın tepsisine dizilir.
Diğer yufkalara da tıpkı süreç uygulanır. Artan yağ, fırçayla üzerlerine sürülür.
180 derecede ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Börekler küçük küçük kesilip servis tabağına alınınca üzerine sarımsaklı yoğurt, onun üzerine de tereyağında kavurduğumuz pul biber gezdirilir ve servis edilir. Afiyet olsun.
Sarımsaklı Yoğurtlu Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt