Son konular

Sarıyer Böreği

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler
2 su su bardağı bardağı su
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığın dan az sirke
3,5-4 su bardağı un
Arası için;
100 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
peynir
Sosu için;
Yarım su bardağı süt
1 şişe maden suyu
Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur yoğurmaya başlayalım. Yoğurt, sirke, su alalım bir kaba alalım karıştıralım. Daha sonra un ek edelim, yoğuralım güzelce.
Yoğurdumuz hamur bezeler ceviz büyüklüğünde alalım sonra tabak uzunluğunda hamurları açalım açtığımız hamurları.
Aralarına sıvı yağ dökelim hepsinin ortasına dökün daha sonra hamurları yağlı bir halde yarım saat 1 saat bekletelim.
Sosu yapalım maden su ve yoğurt alıp karıştıralım kenarda dursun.
Bekleyen hamurları elimiz ile açalım yırtılabilir büyük bir formda açalım sonra hamur yuvarlak bir formda katlayalım form verelim bütün hamurlar bu türlü yapalım daha sonra form verdiğimiz hamur üzerine maden suyu sosu dökelim çok dökmeyin.
Daha sonra yumurta akını sürelim ve susam çörek otu atalım fırın verelim.
180 derece fırında 35 dakika pișirelim fırından fırına değişiklik gösterir pişirme mühleti afiyet olsun İnstgarm detaylı halde görüntü su var.
Sarıyer Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
El Açması Kıymalı Talaş Böreği Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 adet yumurta 4 su bardağı un 3 yemek kaşığı yoğurt 1 küçük çay bardağı ılık su 1 paket kabartma tozu 1 küçük çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz Börekleri açmak için; 1 su bardağı un 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
  • Soru
Kolay Çıtır Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler Bir paket baklavalık yufka ( ben 32 tane kullandım ) 500 gram kıyma 2 adet orta uzunluk kuru soğan Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 adet kapya biber ( isteğe bağlı ) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği Tanımı İçin Materyaller Yarım kg kıyma 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 yemek kaşığı tereyağ 1 adet soğan Tuz ,kara biber ,kırmızı toz biber, kekik 1 paket kuş üzümü 1 paket çam fıstığı 1 paket baklavalık yufka Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Çok Pratik Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 2 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 küçük çay bardağı sıvı yağ 2 yumurtanın akı 2 yemek kaşığı sirke Yarım paket kuru maya 2 yemek kaşığı toz şeker 2 çay kaşığı tuz Aldığı kadar un Arasına sürmek için 125 gram (yarım paket)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Kol Böreği Tanımı İçin Gereçler Hamuru: 5 su bardağı un 2.5 su bardağı oda sıcaklığında su 2 tatlı kaşığı tuz Sosu: 100 gram eritilmiş tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ İçi: 4 kalıp köy peyniri 1/2 (yarım) deste maydanoz (karnıyarık içi kalmıştı ekstra onu da kullandım. siz de farklı iç tercih...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt