Son konular

Sarıyer Böreği

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler
24 adet baklavalık yufka
350 gram kıyma
2 orta uzunluk soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Çam fıstığı
Kuş üzümü
Üzeri ve orta kat için sos;
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
50 gram tereyağı

Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ufakça doğradığım soğanları zeytinyağı ile kavurdum üzerine kıymayı ekledim ve kavurmaya devam ettim.
Sonrasında baharatları, suda beklettiğim kuş üzümü ve çam fıstığını ek ettim kavurma sürecim tamamlandıktan sonra soğumaya bıraktım.
Sosum için bir kaseye 1 yumurta, süt, sıvı yağ ve en son eritmiş olduğum tereyağıda ekleyip karıştırdım.
Yufkalarımı ikişer olmak üzere ayırdım. Her ruloda 6 yufka olacaktır. Toplamda iç harcıma nazaran 4 rulo olacak 24 adet yufka kullandım.
2 yufka üstüste serdim üzerine sos gezdirip fırça ile her tarafına yedirdim.
Sonra üzerine 2 yufka ekledim tekrar sosladım tekrar 2 yufka daha ekleyip iç harcımız olan kıymayı yufkanın dar kısmına ekledim ve rulo halinde yaydım.
Tepsimi yağladım itinayla dizdim bu halde 4 rulo hazırladım.
Kalan sosu çokça üzerine sürdüm.
180-200 derecede üzeri kızarana kadar pişirdim. Deneyenler için şimdiden afiyet olsun.
Sarıyer Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği Tanımı İçin Materyaller Yarım kg kıyma 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 yemek kaşığı tereyağ 1 adet soğan Tuz ,kara biber ,kırmızı toz biber, kekik 1 paket kuş üzümü 1 paket çam fıstığı 1 paket baklavalık yufka Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler 1 paket baklavalık yufka Yarım kg kıyma ( isteğe nazaran beyaz peynir lor peynirlide olabilir ) 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü Tuz, karabiber 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı mahlep Yufkanın ortasındaki sos için; 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler 25 adet baklavalıkyufka 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü 500 gram kıyma 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı karabiber Yarım çay bardağı sıvı yağ Aralarına sürmek için: 100 gram tereyağ (eritilmiş) 1 çay bardağı sıvı yağ 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler 16 adet baklavalık yufka Sos için; 150 gram tereyağı 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ İçi için; 200 gram kıyma 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı toz biber Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Çıtır Çıtır Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler 15 adet baklavalık yufka İç harcı için; 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı 150-200 gram kıyma 1 adet kuru soğan 2 çorba kalışı kuş üzümü (İsteğe bağlı) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Sos için; 1,5 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Üst Alt