Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler
1 paket baklavalık yufka
Yarım kg kıyma ( isteğe nazaran beyaz peynir lor peynirlide olabilir )
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı mahlep
Yufkanın ortasındaki sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle böreğin içini hazırlayalım.
Kıymayı tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Ardından sıvı yağ ve küp küp doğranmış soğan ekleyin.
Kuş üzümünü beş dakika suda bekletin daha sonra onu da ek edin.
Baharatları ekleyip kavurun.
Mahlep böreğinize kıymalı böreğe öteki bir boyut kazandıracak ,mutlaka ekleyin.
Sos için; sıvı yağ, süt ve erimiş tereyağını karıştırın.
Yufkanızı tezgaha serin üstüne sos karışımını fırça yardımıyla sürün, bu süreci beş yufka üst üste olacak biçimde devam edin.
Beşinci yufkaya kıymalı harcı uzun bir formda ekleyin, sıkı bir formda rulo yapın.
Son olarak rulonuzu “u”harfi halinde şekil verip tepsinize alın, üstüne tekrar harçtan sürüp kızarana kadar pişirin.
Ben evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirdim. Tıpkı süreci öteki yufkalara da yapın.
Afiyet olsun şimdiden
Sarıyer Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket baklavalık yufka
Yarım kg kıyma ( isteğe nazaran beyaz peynir lor peynirlide olabilir )
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı mahlep
Yufkanın ortasındaki sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle böreğin içini hazırlayalım.
Kıymayı tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Ardından sıvı yağ ve küp küp doğranmış soğan ekleyin.
Kuş üzümünü beş dakika suda bekletin daha sonra onu da ek edin.
Baharatları ekleyip kavurun.
Mahlep böreğinize kıymalı böreğe öteki bir boyut kazandıracak ,mutlaka ekleyin.
Sos için; sıvı yağ, süt ve erimiş tereyağını karıştırın.
Yufkanızı tezgaha serin üstüne sos karışımını fırça yardımıyla sürün, bu süreci beş yufka üst üste olacak biçimde devam edin.
Beşinci yufkaya kıymalı harcı uzun bir formda ekleyin, sıkı bir formda rulo yapın.
Son olarak rulonuzu “u”harfi halinde şekil verip tepsinize alın, üstüne tekrar harçtan sürüp kızarana kadar pişirin.
Ben evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirdim. Tıpkı süreci öteki yufkalara da yapın.
Afiyet olsun şimdiden
Sarıyer Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı