Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler
16 adet baklavalık yufka
Sos için;
150 gram tereyağı
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
İçi için;
200 gram kıyma
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce iç harcı hazırlayın. Kıymayı sıvı yağla birlikte tavaya alarak kavurun. Üzerine ince doğranmış soğanı ve baharatları ekleyip, pişirin ve soğumaya bırakın.
Sos için; tereyağını tavada ettirin. Süt ve sıvı yağı da ekleyerek çırpın.
4 kat baklava yufkasını ortalarına ve üzerine sostan dökerek tezgaha serin. Üzerine kıymalı harçtan koyun ve rulo halinde sarıp fotoğraftaki üzere hal verin.
Üzerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı yahut sıvı yağ sürerek 200 derecede 20 dk pişirin.
Sarıyer Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
16 adet baklavalık yufka
Sos için;
150 gram tereyağı
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
İçi için;
200 gram kıyma
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce iç harcı hazırlayın. Kıymayı sıvı yağla birlikte tavaya alarak kavurun. Üzerine ince doğranmış soğanı ve baharatları ekleyip, pişirin ve soğumaya bırakın.
Sos için; tereyağını tavada ettirin. Süt ve sıvı yağı da ekleyerek çırpın.
4 kat baklava yufkasını ortalarına ve üzerine sostan dökerek tezgaha serin. Üzerine kıymalı harçtan koyun ve rulo halinde sarıp fotoğraftaki üzere hal verin.
Üzerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı yahut sıvı yağ sürerek 200 derecede 20 dk pişirin.
Sarıyer Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı