Sarıyer Böreği

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler
25 adet baklavalıkyufka
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü
500 gram kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Aralarına sürmek için:
100 gram tereyağ (eritilmiş)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
Üzeri için:
Artan sos

Sarıyer Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuş üzümlerini bir kasenin içine alın sıcak su ilave ederek bir süre şişmeleri için bekletin beklettikten sonra suyunu süzün.
Soğanın kabuklarını soyun doğrayın.
Tavaya sıvı yağ ekleyin soğanları biraz kavurun.
Üzerine kıymayı ekleyerek kavurun.
Tuz baharatları kuş üzümü ekleyip biraz daha karıştırın ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
Sosu için:bütün malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın.
Baklavalık yufkalardan 5 tanesi üst üste dizin ve her katın arasına hazırladığınız sosu sürülelim.
En üst kata kıymalı harçtan ilave edin ve kıvırarak sarın.
Ardından şekil verin bu işlemi baklavalık yufka ve iç harcı bitene kadar tamamına uygulayın.
Artan sosu üzerine sürdükten sonra 180 derece üstü çıtır çıtır pişen kadar pişirin.
Pişince fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip afiyetle tüketiyoruz
Sarıyer Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği Tanımı İçin Materyaller Yarım kg kıyma 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 yemek kaşığı tereyağ 1 adet soğan Tuz ,kara biber ,kırmızı toz biber, kekik 1 paket kuş üzümü 1 paket çam fıstığı 1 paket baklavalık yufka Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler 1 paket baklavalık yufka Yarım kg kıyma ( isteğe nazaran beyaz peynir lor peynirlide olabilir ) 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü Tuz, karabiber 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı mahlep Yufkanın ortasındaki sos için; 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler 24 adet baklavalık yufka 350 gram kıyma 2 orta uzunluk soğan 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Çam fıstığı Kuş üzümü Üzeri ve orta kat için sos; Yarım çay bardağı süt Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta 50 gram tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Çıtır Çıtır Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler 15 adet baklavalık yufka İç harcı için; 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı 150-200 gram kıyma 1 adet kuru soğan 2 çorba kalışı kuş üzümü (İsteğe bağlı) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Sos için; 1,5 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Çıtır Çıtır El Açması Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler 6 su bardağı un 3 yemek kaşığı sirke 1.5 su bardağı su 1 yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz Yufkayı açmak için nişasta İç harcı için; 600 gram kıyma 90 gram kuş üzümü 2 adet kuru soğan 20 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt