Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler
25 adet baklavalıkyufka
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü
500 gram kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Aralarına sürmek için:
100 gram tereyağ (eritilmiş)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
Üzeri için:
Artan sos
Sarıyer Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuş üzümlerini bir kasenin içine alın sıcak su ilave ederek bir süre şişmeleri için bekletin beklettikten sonra suyunu süzün.
Soğanın kabuklarını soyun doğrayın.
Tavaya sıvı yağ ekleyin soğanları biraz kavurun.
Üzerine kıymayı ekleyerek kavurun.
Tuz baharatları kuş üzümü ekleyip biraz daha karıştırın ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
Sosu için:bütün malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın.
Baklavalık yufkalardan 5 tanesi üst üste dizin ve her katın arasına hazırladığınız sosu sürülelim.
En üst kata kıymalı harçtan ilave edin ve kıvırarak sarın.
Ardından şekil verin bu işlemi baklavalık yufka ve iç harcı bitene kadar tamamına uygulayın.
Artan sosu üzerine sürdükten sonra 180 derece üstü çıtır çıtır pişen kadar pişirin.
Pişince fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip afiyetle tüketiyoruz
Sarıyer Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
25 adet baklavalıkyufka
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü
500 gram kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Aralarına sürmek için:
100 gram tereyağ (eritilmiş)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
Üzeri için:
Artan sos
Sarıyer Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuş üzümlerini bir kasenin içine alın sıcak su ilave ederek bir süre şişmeleri için bekletin beklettikten sonra suyunu süzün.
Soğanın kabuklarını soyun doğrayın.
Tavaya sıvı yağ ekleyin soğanları biraz kavurun.
Üzerine kıymayı ekleyerek kavurun.
Tuz baharatları kuş üzümü ekleyip biraz daha karıştırın ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
Sosu için:bütün malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın.
Baklavalık yufkalardan 5 tanesi üst üste dizin ve her katın arasına hazırladığınız sosu sürülelim.
En üst kata kıymalı harçtan ilave edin ve kıvırarak sarın.
Ardından şekil verin bu işlemi baklavalık yufka ve iç harcı bitene kadar tamamına uygulayın.
Artan sosu üzerine sürdükten sonra 180 derece üstü çıtır çıtır pişen kadar pişirin.
Pişince fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip afiyetle tüketiyoruz
Sarıyer Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı