Son konular

Şarlot Tatlısı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Şarlot Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
1 paket cici bebe bisküvi ( yoksa yarım paket petibör bisküvi sade)
1 yemek kaşığı damla çikolata
1 adet muz
1 su bardağı soğuk süt
1 paket toz krem şanti ( paketin içindeki biri sadece)
Üzerini süslemek için:
1 tatlı kaşığı damla çikolata
4 tane vişne(ben dondurucudan kullandım yoksa isteğe nazaran süslenebilir)
Pasta süsleri

Şarlot Tatlısı Tanımı Yapılışı

Toz krem şantiyi derin bir kaba boşaltalım üzerine sütü dökelim ve yoğunlaşıncaya dek çırpalım.
Üzerine damla çikolatayı, elimizle ufaladığımız bisküvileri ve küp küp doğradığımız muzu ek edelim.
Muzu doğradıktan sonra hafif şekere ve beş altı damla sıkılmış limon suyuna bulayalım ki tatlımızın içerisinde kararmasın!!!!!! ).
Güzelce karıştıralım ki bisküviler yeterlice krem şantiye bulansın !!!).
Üzerini ister fotoğrafta benim süslediğim üzere ister elinizde olan gereçlerle süsleyin.
İsterseniz üzerine benmari adabı çikolata da eritip gezdirebilirsiniz isterseniz de çikolata sosu hazırlayıp dökebilirsiniz.
2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra tatlımız yemeğe hazır. Afiyet bal şeker olsun
 

Similar threads

  • Soru
Şarlot Tarifi İçin Malzemeler 1 paket eti cici bebe 172 gr 1 paket eti kakaolu bisküvi (Petibör değil) 2 paket kremşanti 2 adet muz 1 adet çikolata sosu Şarlot Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kremşantiyi kutusundaki talimata uyarak yapıyoruz. Çikolata sosunu da 2 bardak süt ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Şarlot Pasta Tanımı (Acil Konuğa 5 Dakikada) İçin Materyaller 1 paket dankek rulo pasta 1 su bardağı süt 2 paket krem santi 1 tane muz 4 yemek kaşığı damla çikolata Şarlot Pasta Tanımı (Acil Konuğa 5 Dakikada) Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Rulo pastamızı ince dilimlere keselim. Ben baya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Şarlot Kup Tatlısı Nasıl Yapılır? Şarlot kup tatlısı yapmak için öncelikle gerekli malzemeleri hazırlayın. Elma, şeker ve tereyağını doğrayın. Tencereye alıp kısık ateşte pişirin. Meyve suları ile ıslatılmış kekleri, kuplara yerleştirin. Üzerine elmalı karışımı ekleyin. Vanilyalı sos ile tatlıyı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
İbiza Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 2 paket burçak bisküvi 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 1 poşet krem şanti 1 çay bardağı soğuk süt 5-6 adet muz Muhallebisi için; 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı un 2 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Vişne Soslu Halleyli Parfe (Yemelere Doyamadık) Tanımı İçin Gereçler Kreması için; 2 poşet krem şanti 1 paket krema (200ml) 1 çay bardağı soğuk süt Öteki materyaller; 1 paket halley 1 paket petibör bisküvi 200g çilek (15-16 tane) 2 büyük muz 200g vişne 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz Yarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt