Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Materyaller
2adet patates (Eğer büyükse 1 tane olur)
1 adet havuç
1 adet kabak
3-4 adet mantar
1 adet soğan
2 adet kereviz sapı
1 tutam dereotu
1,5 yemek kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı sıcak su
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiye İçin
4 yemek kaşığı yoğurt
2,5 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
Üzeri İçin
Dereotu 1 tutam
Zerzevat Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bütün zerzevatları küp küp doğrayalım tencereye birinci olarak tereyağını eritip soğanları ekleyelim biraz kavuralım.
Kavrulunca öbür zerzevatları ekleyelim ve sotelensin üzerine sıcak su döküp yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Terbiyesi içim yoğurt un yumurta pürüzsüz olana kadar çırpalım pişin çorba suyundan 2-3kepçe alın terbiyeni içine dökün.
Terbiyenin ılınmasını sağlayalım hazırladığımız terbiyeyi çorbanın üzerine dökelim 5 dakika daha kaynatıp üzerine dereotu tuz karabiber ekleyip ocaktan alalım afiyetler olsun inşallah
2adet patates (Eğer büyükse 1 tane olur)
1 adet havuç
1 adet kabak
3-4 adet mantar
1 adet soğan
2 adet kereviz sapı
1 tutam dereotu
1,5 yemek kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı sıcak su
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiye İçin
4 yemek kaşığı yoğurt
2,5 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
Üzeri İçin
Dereotu 1 tutam
Zerzevat Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bütün zerzevatları küp küp doğrayalım tencereye birinci olarak tereyağını eritip soğanları ekleyelim biraz kavuralım.
Kavrulunca öbür zerzevatları ekleyelim ve sotelensin üzerine sıcak su döküp yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Terbiyesi içim yoğurt un yumurta pürüzsüz olana kadar çırpalım pişin çorba suyundan 2-3kepçe alın terbiyeni içine dökün.
Terbiyenin ılınmasını sağlayalım hazırladığımız terbiyeyi çorbanın üzerine dökelim 5 dakika daha kaynatıp üzerine dereotu tuz karabiber ekleyip ocaktan alalım afiyetler olsun inşallah