Son konular

Sebze Çorbası

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Materyaller
2adet patates (Eğer büyükse 1 tane olur)
1 adet havuç
1 adet kabak
3-4 adet mantar
1 adet soğan
2 adet kereviz sapı
1 tutam dereotu
1,5 yemek kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı sıcak su
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiye İçin
4 yemek kaşığı yoğurt
2,5 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
Üzeri İçin
Dereotu 1 tutam

Zerzevat Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bütün zerzevatları küp küp doğrayalım tencereye birinci olarak tereyağını eritip soğanları ekleyelim biraz kavuralım.
Kavrulunca öbür zerzevatları ekleyelim ve sotelensin üzerine sıcak su döküp yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Terbiyesi içim yoğurt un yumurta pürüzsüz olana kadar çırpalım pişin çorba suyundan 2-3kepçe alın terbiyeni içine dökün.
Terbiyenin ılınmasını sağlayalım hazırladığımız terbiyeyi çorbanın üzerine dökelim 5 dakika daha kaynatıp üzerine dereotu tuz karabiber ekleyip ocaktan alalım afiyetler olsun inşallah
 

Similar threads

  • Soru
Yoğurtlu Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 küçük patates 1 küçük kabak 1 adet havuç 1 adet soğan 1 tutam dereotu 1 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Karabiber 4-5 su bardağı sıcak su Terbiyesi için 5 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı un 1 yumurta Yarım limon suyu Yoğurtlu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kremalı Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yemeklik kabak 1 adet havuç 1 adet patates 1 adet kuru soğan 1 buçuk yemek kaşığı un 1 kutu krema 1 buçuk litre su tuz 1 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tutam dereotu Kremalı Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Vitamin Deposu Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Gereçler 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet kabak (Orta boy) 1 adet havuç (Orta boy) 1 adet patates (Küçük boy) 2 sap yeşil soğan (Orta kalınlık) 1 tutam dereotu 1 su bardağı süt 4-5 su bardağı sıcak su Tuz Vitamin Deposu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Kestirme Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 350-400 gram kalçalı tavuk but 1 çay bardağı tel şehriye 4 yemek kaşığı sıvı yağ 2 litre su Tuz 3 diş sarımsak Terbiyesi için; 6 yemek kaşığı yoğurt 6 yemek kaşığı un 1 adet limon (bol sulu limon değilse 2adet kullanabilirsiniz) Üzeri için ; Bol karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Kremalı Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 büyük yahut iki küçük patates 1 orta uzunluk havuç 1 tane pırasa 2 yemek kaşığı un 1 paket sıvı krema 1-2 su bardağı süt (kıvamına göre) 1 su bardağı çorbalık makarna yahut şehriye 1 tutam dereotu Sıvı yağ Tuz, karabiber Zerzevat tozu ve vegeta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt