Sebze Graten (Çocuklarınız Bu Sebze Yemeğine Bayılacak) Tarifi İçin Malzemeler
1 buçuk adet tavuk göğsü kullandığım miktarın resmi aşağıda var
1 adet havuç
1 küçük karnabahar
2 adet orta boy kabak
6-7 adet mantar
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet sarımsak
2 adet domates (tavuğun içine rendeleme yapacağız)
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
Kaşar peyniri
Beşamel sos için gerekli malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 buçuk yemek kaşığı un
1 buçuk su bardağı süt
Biraz tuz ve karabiber
Sebze Graten (Çocuklarınız Bu Sebze Yemeğine Bayılacak) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsünü küp küp doğrayıp suyunu çekene kadar ağzı kapalı bir tavada pişirilmeye bırakılır.
Suyunu çeken tavukla birlikte iki yemek kaşığı sıvı yağ eklenir.
Daha sonra tekrar kavrulur üzerine 1 diş doğranmış sarımsak ve 2 adet rendelenmiş domates konur.
1 yemek kaşığı salçayla birlikte pişirilmeye bırakılır.
Doğranmış olan sebzelerimizi istediğini borcama ya da fırın tepsisine alın.
Üzerine biraz sıvı yağ gezdirin ve ocaktan aldığınız tavukları sebzenizin üstüne dökün ve karıştırın.
Daha sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırınınıza koyun 20-25 dakika fırında pişirilmeye bırakın.
Sonra beşamel sos için gerekli olan tüm malzemeleri de bir küçük tencerenin içine alın ve 1-2 dakika karıştırın .
Kaynadığını gördüğünüz sosunuz şimdi hazır.
Fırın sayacınızın 20. dakikasından sonra hazırladığınız beşamel sosu sebzeli gratenimizin üzerine dökün.
Daha sonra az biraz kaşar rendeleyin ve onu da beşamel sosun üzerine dökün .
25. Dakikada fırınınızdan çıkarın ve servis edin.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun beni takip etmeyi unutmayın
Sebze Graten (Çocuklarınız Bu Sebze Yemeğine Bayılacak) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 buçuk adet tavuk göğsü kullandığım miktarın resmi aşağıda var
1 adet havuç
1 küçük karnabahar
2 adet orta boy kabak
6-7 adet mantar
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet sarımsak
2 adet domates (tavuğun içine rendeleme yapacağız)
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
Kaşar peyniri
Beşamel sos için gerekli malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 buçuk yemek kaşığı un
1 buçuk su bardağı süt
Biraz tuz ve karabiber
Sebze Graten (Çocuklarınız Bu Sebze Yemeğine Bayılacak) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsünü küp küp doğrayıp suyunu çekene kadar ağzı kapalı bir tavada pişirilmeye bırakılır.
Suyunu çeken tavukla birlikte iki yemek kaşığı sıvı yağ eklenir.
Daha sonra tekrar kavrulur üzerine 1 diş doğranmış sarımsak ve 2 adet rendelenmiş domates konur.
1 yemek kaşığı salçayla birlikte pişirilmeye bırakılır.
Doğranmış olan sebzelerimizi istediğini borcama ya da fırın tepsisine alın.
Üzerine biraz sıvı yağ gezdirin ve ocaktan aldığınız tavukları sebzenizin üstüne dökün ve karıştırın.
Daha sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırınınıza koyun 20-25 dakika fırında pişirilmeye bırakın.
Sonra beşamel sos için gerekli olan tüm malzemeleri de bir küçük tencerenin içine alın ve 1-2 dakika karıştırın .
Kaynadığını gördüğünüz sosunuz şimdi hazır.
Fırın sayacınızın 20. dakikasından sonra hazırladığınız beşamel sosu sebzeli gratenimizin üzerine dökün.
Daha sonra az biraz kaşar rendeleyin ve onu da beşamel sosun üzerine dökün .
25. Dakikada fırınınızdan çıkarın ve servis edin.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun beni takip etmeyi unutmayın
Sebze Graten (Çocuklarınız Bu Sebze Yemeğine Bayılacak) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı