Son konular

Sebze Graten Tarifi (En İyi Değerlendirme Yemeği)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Zerzevat Graten Tanımı (En Uygun Kıymetlendirme Yemeği) İçin Materyaller
1 adet küçük uzunluk brokoli
1 adet küçük uzunluk karnabahar
1 adet küçük uzunluk patates
1 adet küçük uzunluk havuç
Beşamel Sos İçin;
2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
2 yemek kaşığı tepeleme un
2..5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin;
Kaşar peynir rendesi

Zerzevat Graten Tanımı (En Uygun Kıymetlendirme Yemeği) Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak sebzelerimizi küçük kesimler halinde doğrayalım .
Tuzlu kaynar suda haşlayalım diriliğini damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
Onlar haşlanırken beşamel sos için tereyağ eritip unun kokusu çıkana kadar kavuralım .
Sütü yavaş yavaş ek edip çırpma teliyle karıştıralım ağırlaşan sosa tuz, karabiber ekleyelim.
Haşlanan sebzelerimizi süzelim ve bir fırın kabına koyalım.
Üzerine beşamel sosu dökelim.
Son olarak kaşar ek edip 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun .
Zerzevat Graten Tanımı (En Düzgün Kıymetlendirme Yemeği) Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Sebze Graten Tanımı İçin Malzemeler 1 adet küçük uzunluk brokoli 1 adet küçük uzunluk karnabahar 1 adet patates 1 adet havuç Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı un (Tepeleme olmasın) 1 yemek kaşığı tereyağ 3 yemek kaşığı sıvı yağ 2.5 su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Muhteşem Beşamel Sosuyla Ispanak Graten Tanımı İçin Malzemeler Yarım kg ıspanak 6 adet orta uzunluk patates 2 orta uzunluk soğan 300 gram kıyma Sıvıyağ Tuz 1 tatlı kaşığı zerzevat çeşnisi Beşamel sos; 3 yemek kaşığı tereyağ 4 yemek kaşığı un 2,5 su bardağı süt (un kalite farkına nazaran 3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Fırında Karışık Sebzeli Karnabahar Graten Tanımı İçin Materyaller Karışık dondurulmuş zerzevat içerisinde mısır, yaş fasulye, börülce, bezelye ve havuç (hazır kullandım) Ek olarak da şunları kullandım 1 adet küçük uzunluk karnabahar( tane tane ayırdım) 1 adet patates (halka halka kestim) 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Beşamel Soslu Sebzeli Graten (Fırında) Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo karnabahar 1 kilo brokoli 2 adet havuç 2 adet patates Tuz, karabiber Beşamel sos için: 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 2 tepeleme yemek kaşığı un 2 su bardağı süt Üzeri için: Rendelenmiş kaşar peyniri Beşamel Soslu Sebzeli Graten...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Ispanak Graten Tanımı İçin Malzemeler 1 bağ ıspanak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 orta uzunluk kuru soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz,karabiber,toz kırmızı biber Beşamel sos için: 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağ 1,5 su bardağı süt Tuz, karabiber Üzeri için: Rendelenmiş kaşar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt