Son konular

Sebze Graten

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Sebze Graten Tanımı İçin Malzemeler
2 tane çarliston biber
2 tane kapya biber
2 tane domates
1 çay bardağı bezelye
1 tane patates
2 tane havuç
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı su
Beşamel sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt (200 ml)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için
200 gr kaşar peyniri

Sebze Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sebzelerimizi yıkayıp küp küp doğruyoruz.
Üzerlerine suyunu tuzunu koyup ocakta hafif yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Haşlanan sebzelerimizi borcama yayıyoruz.
Beşamel sos için;Tereyağını tavada kızartıp üzerine unumuzu ekliyoruz.
Onun rengi hafif dönünce yavaş yavaş karıştırarak sütünü ekliyoruz, daima karıştırıyoruz topaklanmaması için.
Sosumuz yoğunlaşınca ocaktan alıp sebzelerimizin üzerine döküyoruz.
Kaşarını rendeleyip üzerine koyuyoruz.
200 derecede fırında 30 dakika kadar üzeri uygunca kızarana kadar pişiriyoruz.Sıcak servis yapıyoruz.
Sebze Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt