Son konular

Sebze Graten

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Sebze Graten Tanımı İçin Malzemeler
1 adet küçük uzunluk brokoli
1 adet küçük uzunluk karnabahar
1 adet patates
1 adet havuç
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı un (Tepeleme olmasın)
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2.5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için; kaşar rendesi

Sebze Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabahar ve brokoli çiçeklerine ayrılarak tuzlu suda haşlanır.
Havuç ve patates istenilen boyutta kesilerek tuzlu suda haşlanır.
Beşamel sos için; yağlar tencereye alınıp un eklenir ve kavurulur. Kavrulan una yavaş yavaş süt ek edilip, karıştırmaya devam edilir. Yoğunlaşıp kıvam alınca tuz ve karabiber eklenip, altı kapatılır.
Haşlanan sebzeler uygun bir borcama dökülür. Üzerine hazırladığımız beşamel sos gezdirilir.
En üste rendelenmiş kaşar serpilip 200 derecelik fırına verilir, üzeri kızarınca fırından alınır.
Sebze Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt