Son konular

Sebze Mücveri

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Zerzevat Mücveri Tanımı İçin Gereçler
3 adet kabak
3 adet patates
2 adet havuç
1 kuru soğan
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı dere otu
(isteğe nazaran peynir ve maydanozda ekleyebilirsiniz)

Zerzevat Mücveri Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle zerzevatları ve kuru soğanı rendeleyelim karıştıralım, ben avucumda kesim modül alıp sularını süzüp farklı bir kaba aldım, bunu ince bir tüllede yapabilirsiniz. Değerli olan sularının yeterli alınmış olması.
Daha sonra yumurta, yağ, tuz, baharatları bir kaba alıp çırpalım üzerine unu ve kabartma tozunu ekleyelim karıştıralım.
Karışımın üzerine suları süzülmüş sebzelerimizi ekleyelim ve dere otu isteğe bağlı peynir, maydanoz ekleyip yeterlice harç haline gelinceye kadar karıştıralım.
Yağlı kağıt serili tepsimize harcı yayalım.
180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Biraz dinlendirdikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
 
Üst Alt