Sebze Şöleni Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo pırasa
2 büyük yahut orta uzunluk patates
2 adet havuç
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
2-2,5 su bardağı süt
Tuz,karabiber
1 çay kaşığı şeker
Zeytinyağı
1 su bardağı dolusu kaşar peyniri rendesi
Sebze Şöleni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasaları ince yuvarlak biçiminde doğrayalım.
Patatesleri çeyrek ay halinde ince ince doğrayalım.
Havuçları rendeleyelim.
Yapışmaz tavaya yaklaşık 1 çay bardağına yakın zeytinyağı koyalım daha sonra patatesleri 2-3 dk soteleyip pırasaları ekleyelim.
Karıştırarak yaklaşık 5-7 dk soteleyelim ve havuçları da ekleyelim.
Sotelemeye devam edelim. (püf noktası;soteleme yaparken kısık ateşte alttan çevirerek soteleyin sebzelerin ölmemesi gerekiyor. Bu basamakta 1 çay kaşığı toz şeker koyup tatlandırabilirsiniz zerzevatları. )
Sebzeler ölmeden biraz yumuşadıktan sonra, elediğimiz unu ve kabartma tozunu koyup karıştıralım ve sütü ek edelim.
Süt ve un karışıp biraz pişince ocağı kapatalım.
Baharatları ve tuzunu ekleyelim.
1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağladığınız borcama zerzevatları dökün. ( ben küçük uzunluk kare borcam kullandım) ve üstünü düzeltin.
Önceden ısıttığınız 180 derece fırında zerzevatları 10-15 dk kadar pişirin.
Üzerine rende kaşarı ek edin ve fırını 200 dereceye alıp kaşarlar hafif kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.
Sebze Şöleni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo pırasa
2 büyük yahut orta uzunluk patates
2 adet havuç
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
2-2,5 su bardağı süt
Tuz,karabiber
1 çay kaşığı şeker
Zeytinyağı
1 su bardağı dolusu kaşar peyniri rendesi
Sebze Şöleni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasaları ince yuvarlak biçiminde doğrayalım.
Patatesleri çeyrek ay halinde ince ince doğrayalım.
Havuçları rendeleyelim.
Yapışmaz tavaya yaklaşık 1 çay bardağına yakın zeytinyağı koyalım daha sonra patatesleri 2-3 dk soteleyip pırasaları ekleyelim.
Karıştırarak yaklaşık 5-7 dk soteleyelim ve havuçları da ekleyelim.
Sotelemeye devam edelim. (püf noktası;soteleme yaparken kısık ateşte alttan çevirerek soteleyin sebzelerin ölmemesi gerekiyor. Bu basamakta 1 çay kaşığı toz şeker koyup tatlandırabilirsiniz zerzevatları. )
Sebzeler ölmeden biraz yumuşadıktan sonra, elediğimiz unu ve kabartma tozunu koyup karıştıralım ve sütü ek edelim.
Süt ve un karışıp biraz pişince ocağı kapatalım.
Baharatları ve tuzunu ekleyelim.
1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağladığınız borcama zerzevatları dökün. ( ben küçük uzunluk kare borcam kullandım) ve üstünü düzeltin.
Önceden ısıttığınız 180 derece fırında zerzevatları 10-15 dk kadar pişirin.
Üzerine rende kaşarı ek edin ve fırını 200 dereceye alıp kaşarlar hafif kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.
Sebze Şöleni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı