Sebze Şöleni

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Sebze Şöleni Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo pırasa
2 büyük yahut orta uzunluk patates
2 adet havuç
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
2-2,5 su bardağı süt
Tuz,karabiber
1 çay kaşığı şeker
Zeytinyağı
1 su bardağı dolusu kaşar peyniri rendesi

Sebze Şöleni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasaları ince yuvarlak biçiminde doğrayalım.
Patatesleri çeyrek ay halinde ince ince doğrayalım.
Havuçları rendeleyelim.
Yapışmaz tavaya yaklaşık 1 çay bardağına yakın zeytinyağı koyalım daha sonra patatesleri 2-3 dk soteleyip pırasaları ekleyelim.
Karıştırarak yaklaşık 5-7 dk soteleyelim ve havuçları da ekleyelim.
Sotelemeye devam edelim. (püf noktası;soteleme yaparken kısık ateşte alttan çevirerek soteleyin sebzelerin ölmemesi gerekiyor. Bu basamakta 1 çay kaşığı toz şeker koyup tatlandırabilirsiniz zerzevatları. )
Sebzeler ölmeden biraz yumuşadıktan sonra, elediğimiz unu ve kabartma tozunu koyup karıştıralım ve sütü ek edelim.
Süt ve un karışıp biraz pişince ocağı kapatalım.
Baharatları ve tuzunu ekleyelim.
1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağladığınız borcama zerzevatları dökün. ( ben küçük uzunluk kare borcam kullandım) ve üstünü düzeltin.
Önceden ısıttığınız 180 derece fırında zerzevatları 10-15 dk kadar pişirin.
Üzerine rende kaşarı ek edin ve fırını 200 dereceye alıp kaşarlar hafif kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.
Sebze Şöleni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Yemeklerinizin Yanı Şenlenecek!! Etli Fesleğenli Köz Patlıcan Şöleni Tanımı İçin Malzemeler 1 kase ufak doğranmış dana eti 1 kase közlenmiş doğranmış patlıcan 1 adet közlenmiş doğranmış kapya biber 1 orta uzunluk soğan 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 çay kaşığı pul biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Fırında Lezzetli Tavuklu Zerzevat Şöleni Tanımı İçin Materyaller 500 gram kemikli tavuk 1 adet patlıcan 1 adet kabak 1 adet büyük patates 1 adet havuç Çeyrek su bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı tuz 3 diş sarımsak 2 domates Yarım çay bardağı su Fırında Lezzetli Tavuklu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Fırında Sebze Şöleni (Lokum Gibi) Tarifi İçin Malzemeler 1 küçük boy brokoli 1 küçük boy karnabahar 2 adet patates 2 adet havuç Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı zerdeçal Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
Fırında Domates Soslu Sebze Şöleni Tarifi İçin Malzemeler 2 adet patlıcan 1 adet kabak 2 patates (Orta boy) 2 adet kapya biber 2 adet yeşil biber 3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Pul biber Domates sosu için: 2 yemek kaşığı zeytinyağ 2 domates rende (Mevsimi değilse 1 tatlı kaşığı domates salçası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Zeytinyağlı Sarımsaklı Turfanda Pırasa Yemeği Tanımı İçin Gereçler 1 demet pırasa 6-7 diş sarımsak 1 adet orta uzunluk havuç 1 adet orta uzunluk kuru soğan 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber toz şeker 1 tatlı kaşığı biber salçası Yarım çay kaşığı karabiber 3 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt