Son konular

Sebzeli Altın Renkli Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Sebzeli Altın Renkli Lokanta Adabı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 adet orta uzunluk soğan
1 adet orta uzunluk patates
2 adet orta uzunluk havuç
1 adet kırmızı kapya biber
2 diş sarımsak
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 litre su

Sebzeli Altın Renkli Lokanta Yöntemi Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm zerzevatları yıkayarak soyalım iri modüller halinde doğrayalım.
Tüm zerzevatları sıvı yağ ile birlikte kısık ateşte bir kaç dakika soteleyelim.
Üzerine yıkadığımız mercimeği, tuzu, karabiberi, zerdeçalı ve 5 su bardağı kaynamış suyu ekleyerek tüm gereçler dağılıncaya kadar kaynatalım. Katılaşırsa denetimli su ekleyelim.
Pişen çorbamızı blenderden geçirip pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
Tereyağımızla kuru nanemizi başka bir tavada eritip üzerine gezdirelim.
Sebzeli Altın Renkli Lokanta Yordamı Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Lokanta Adabı Altın Sarısı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 2 çay bardağı mercimek 1 orta uzunluk soğan 1 orta uzunluk havuç 1 küçük uzunluk patates 1 diş sarımsak 2 tatlı kaşığı un 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 silme tatlı kaşığı zerdeçal 1 litre sıcak su Tuz Üzeri için Zeytinyağı Nane,toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı kırmızı mercimek 12 su bardağı su (2 su bardağı et suyu kullanacaksanız eksiltin suyu) 2 büyük boy havuç (Rende) 1 orta boy patates (Rende) 2 adet knor et bulyon (yada 2 su bardağı et suyu) 1 yemek kaşığı sebzeli çeşni 1 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Lokanta Yordamı Mercimek Çorbası (Püf Noktası Yapılışında) Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı kırmızı mercimek 6 su bardağı sıcak su (mercimeği haşlamak için) 1 adet kuru soğan 1 adet orta uzunluk patates 1 adet havuç 1 diş sarımsak(isterseniz eklemeyebilirsiniz) Yarım çay kaşığı karabiber 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller Yarım çay bardağı sıvıyağ 3 yemek kaşığı un 1 orta uzunluk soğan 1,5 su bardağı kırmızı mercimek Tuz 2 litre su 1 tatlı kaşığı zerdeçal Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Sıvı yağ ile unu kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Lokanta Metodu Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı mercimek 6 bardak tavuk suyu (knor bulyonda kullanabilirsiniz) 1 adet orta uzunluk soğan 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay kaşığı zerdeçal Karabiber Tuz Lokanta Tarzı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Üst Alt