Sebzeli Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı) Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı iri bulgur
3 adet domates
2 adet patlıcan
2 adet yeşil biber
2 adet kapya biber
2 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
3 diş sarımsak
Tuz,karabiber,kimyon
Yarım su bardağı zeytinyağı
Sebzeli Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır küp küp doğranmış soğan, yeşil biber ve kapya biber pembeleşinceye kadar pişirilir.
Üzerine küp küp doğranmış patlıcanlar da eklenip patlıcanlar pembeleşince salça ve baharatlar ek edilip domates ve sarımsak eklenir kapağı kapatılıp 5dk pişirilir.
Son olarak bulgur ve suyu ek edilip suyu çekinceye kadar altı kısık halde kaynatılır. Afiyet olsun.
Sebzeli Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı iri bulgur
3 adet domates
2 adet patlıcan
2 adet yeşil biber
2 adet kapya biber
2 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
3 diş sarımsak
Tuz,karabiber,kimyon
Yarım su bardağı zeytinyağı
Sebzeli Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır küp küp doğranmış soğan, yeşil biber ve kapya biber pembeleşinceye kadar pişirilir.
Üzerine küp küp doğranmış patlıcanlar da eklenip patlıcanlar pembeleşince salça ve baharatlar ek edilip domates ve sarımsak eklenir kapağı kapatılıp 5dk pişirilir.
Son olarak bulgur ve suyu ek edilip suyu çekinceye kadar altı kısık halde kaynatılır. Afiyet olsun.
Sebzeli Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı