Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı (Kuru Patlıcan Kabak Biberli) İçin Gereçler
6 adet kuru patlıcan
6 adet kuru kabak
4 adet kuru biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 su bardağı bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sumak
Karabiber
Pul biber
Kırmızı toz biber
Nane
Tuz
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı (Kuru Patlıcan Kabak Biberli) Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kuru dolma yapar üzere zerzevatları sıcak suda pişirelim 15 kadar. Pişen zerzevatları soğuk suya alıp, sonra kuşbaşı doğrayalım.
İnce yemeklik doğranmış soğan ve sıvı yağı tencereye alıp, soğanların diriliği gidene kadar kavuralım.
Sonra çok ince doğranmış sarımsağı ekleyip, salçayı da tencereye alıp, 2 dakika kavurduktan sonra kuş başı doğranmış kuru zerzevatları ekleyip kavuralım.
Son olarak bulguru ve baharatları tuzu ekleyip, 6 dakika kavurduktan sonra üzeri geçecek kadar sıcak su ekleyip, suyunu çekene kadar pişirelim afiyetler olsun.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı (Kuru Patlıcan Kabak Biberli) Fotoğraflı Yapılışı
6 adet kuru patlıcan
6 adet kuru kabak
4 adet kuru biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 su bardağı bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sumak
Karabiber
Pul biber
Kırmızı toz biber
Nane
Tuz
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı (Kuru Patlıcan Kabak Biberli) Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kuru dolma yapar üzere zerzevatları sıcak suda pişirelim 15 kadar. Pişen zerzevatları soğuk suya alıp, sonra kuşbaşı doğrayalım.
İnce yemeklik doğranmış soğan ve sıvı yağı tencereye alıp, soğanların diriliği gidene kadar kavuralım.
Sonra çok ince doğranmış sarımsağı ekleyip, salçayı da tencereye alıp, 2 dakika kavurduktan sonra kuş başı doğranmış kuru zerzevatları ekleyip kavuralım.
Son olarak bulguru ve baharatları tuzu ekleyip, 6 dakika kavurduktan sonra üzeri geçecek kadar sıcak su ekleyip, suyunu çekene kadar pişirelim afiyetler olsun.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı (Kuru Patlıcan Kabak Biberli) Fotoğraflı Yapılışı