SoruCevap
Yeni Üye
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı bulgur
1 baş kuru soğan
1 adet çarliston biber
1 adet küçük kapya biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı iç yağı yoksa tereyağıda olabilir
1 su bardağı kemik suyu yoksa kural değil
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Pul biber
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye zeytinyağı doğranmış soğan,yeşil biber, kırmızı biberi doğradım.
İç yağı (tereyağı da olur) ekledim daima bir arada çevirerek pembeleştirdim.
Domatesi soyup küp küp doğradım.
Bir kaşık salçayı da ekledim bir kaç sefer karıştırdım.
Yıkayıp süzdüğüm bulguru ekleyip kemik suyu eği ile (şart değil bende olduğu için kullanıyorum) 3 bardak sıcak suyu ekledim.
Tuz, pul biber ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdim.
Yarım saat kadar dinlendirip servis yaptım.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı bulgur
1 baş kuru soğan
1 adet çarliston biber
1 adet küçük kapya biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı iç yağı yoksa tereyağıda olabilir
1 su bardağı kemik suyu yoksa kural değil
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Pul biber
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye zeytinyağı doğranmış soğan,yeşil biber, kırmızı biberi doğradım.
İç yağı (tereyağı da olur) ekledim daima bir arada çevirerek pembeleştirdim.
Domatesi soyup küp küp doğradım.
Bir kaşık salçayı da ekledim bir kaç sefer karıştırdım.
Yıkayıp süzdüğüm bulguru ekleyip kemik suyu eği ile (şart değil bende olduğu için kullanıyorum) 3 bardak sıcak suyu ekledim.
Tuz, pul biber ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdim.
Yarım saat kadar dinlendirip servis yaptım.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı