Sebzeli Bulgur Pilavı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 kaşık zeytinyağı
2 kaşık tereyağı
1 adet domates (Küp küp doğranmış)
1 adet yeşil biber (Küp küp doğrayın)
1 adet kapya biber (Küp küp doğrayın)
3 bardak sıcak su
1 adet soğan (Küp küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber ve tuz

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye sıvı yağ ve tereyağını eritin.
İçine küp küp doğranmış soğanları ek edin, kavurmaya başlayın.
Soğanlar kavrulunca biberleri ek edin, kavurmaya devam edin.
Biberlerde kavrulduğunda domatesleri ekleyin, karıştırın ve kavurmaya devam edin.
Salçayı ve bulguru ek edin.
Ardından kaynar suyu ek edin yavaşça karıştırın, tuzu ve baharatları da ek edip, kapağını kapatın.
Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Bulgurlar suyunu çekince ocağın altını kapatın ve 15 dakika demlenmeye bırakın. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt